Un nou dosar greu pe masa procurorilor DNA. Cine a devalizat pământurile statului

Un nou dosar greu pe masa procurorilor DNA. Cine a devalizat pământurile statului

Un nou dosar greu pe masa procurorilor DNA. Cine a devalizat pământurile statului

by October 7, 2016 0 comments

Omul de afaceri Gigi Netoiu este urmarit penal de procurorii DNA intr-un nou dosar, pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, ambele infractiuni in forma continuata, si a fost plasat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile. Netoiu este acuzat de procurorii DNA ca in anul 2007, o societate viticola pe care o controla a dobandit in proprietate, in mod fraudulos, la preturi sub valoarea de piata, suprafata totala de 692,685 ha, plantata cu vita de vie, situata pe amplasamentul fostelor plantatii ale S.C. VIDISAMP S.A. Husi, jud. Vaslui, teren aflat in administrarea Agentiei Domeniilor Statului (A.D.S.).
Gigi Netoiu a fost eliberat conditionat din inchisoare in decembrie anul trecut dupa ce a executat 1 an, 9 luni si 20 de zile din condamnarea de 3 ani si 4 luni primita in Dosarul transferurilor din fotbal. In septembrie anul acesta, Netoiu s-a casatorit, nasi fiindu-i fostul premier Adrian Nastase si sotia sa, Dana Nastase.

In noul dosar, Gigi Netoiu este acuzat de procurorii DNA de  instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, instigare la complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, in forma continuata si spalare de bani, in forma continuata.

Alaturi de Netoiu, in acest dosar mai sunt urmariti penal si au fost plasati sub control judiciar pentru 60 de zile alti 7 inculpati:

Marian Dan-Mihai, la data faptei deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al biroului politic teritorial al unei formatiuni politice – Filiala Vaslui, cu privire la savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Cupsan Catalin Vasile, la data faptei secretar general al Institutiei prefectului judetului Vaslui si secretar al Comisiei Judetene de Fond Funciar Vaslui, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Luca (fosta Stan) Gabriela, la data faptei functionar public in cadrul Institutiei Prefectului judetului Vaslui, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Prunila Daniel, la data faptei membru al Comisiei Judetene de Fond Funciar Vaslui, respectiv de director al OCPI Vaslui, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Stafie Tudor, la data faptei primar al municipiului Husi, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Georgescu (fosta Vasile) Luchi, la data faptelor actionar si presedinte al Consiliului de Administratie al unei societati viticole, cu privire la savarsirea infractiunilor de: instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, instigare la complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, in forma continuata si spalare de bani, in forma continuata.

Mocanu (fosta Mardare) Emanuela, la data faptelor reprezentant punct de lucru Husi al unei societati viticole, cu privire la savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si complicitate la infractiunea de spalare de bani, in forma continuata.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.