Din candidaturile dubioase ale PNL. Cum sunt recompensați tinerii crescuți în pepiniera lui Falcă

Din candidaturile dubioase ale PNL. Cum sunt recompensați tinerii crescuți în pepiniera lui Falcă

Din candidaturile dubioase ale PNL. Cum sunt recompensați tinerii crescuți în pepiniera lui Falcă

by November 29, 2016 0 comments

Lista candidaților  PNL  Arad de la Camera Deputaților este deschisă de un tânăr dubios, ”școlit” de mic,   în pepiniera yesmenilor, de  primarul  Gheorghe Falcă și  educat în spiritul căpușării banului public. Este vorba despre Glad  Varga, un fidel al edilului, care, drept recompensă pentru loialitatea sa, a fost conectat la sursa bugetului local, de la o vârstă fragedă, iar acum are șanse mari să ajungă în Parlament.  După ce și-a făcut ucenicia în umbra ”marelui” Falcă, Varga, în vârstă de 30 de ani, își încearcă norocul și la București.

Fiind acoperit,  ca lider al unor nenumărate ONG-uri, conectate la finanțarea bugetului local, Varga a dus o activitate politică intensă, mai întâi în PDL, apoi în PNL. O politică promovată direct de Falcă: înființarea de ONG-uri, care, chipurile ar duce activitate civică, controlate politic prin  sponsorizare  de la bugetul local. Glad Varga, deși era președinte al multor organizații neguvernamentale, era și consilier local, dar și membru în numeroase societăți locale sau asociații din subordinea primăriei.

Așa cum dezvăluia acum câțiva ani, fostul președinte al PC Arad, Mircea Purcaru ( acum lider ALDE), Grad Varga a fost membru PDL de pe băncile școlii, racolat politic chiar de Gheorghe Falcă, dar care, a jucat mereu cartea unui reprezentant al societății civile. În 2004, Varga era membru în organizația de elevi a PDL, fiind îndoctrinat, în spiritul pedelist, din ” fragedă pruncie”.

În anul 2005 a ajuns președinte al organizației de tineret  din cartierul Pârneava. Apoi, a trecut prin funcția de consilier al deputatului PDL, Adrian Nițu, iar acum ocupă un loc de consilier municipal PNL. Urcat pe scara ierarhică, permanent în umbra lui Falcă, ascultător și docil, s-a văzut recompensat cu prima poziția de candidat la Camera Deputaților.

Locul pe care l-a ocupat Glad Varga în partid nu a fost întâmplător. Acesta a fost implantat în societatea civilă, special pe a controla aria ONG-urilor pe județul Arad, desființând vocea  critică  a comunității față de fărădelegile primarului Gheorghe Falcă. Astfel, timp de peste 10 ani de zile nu a existat o opoziție față de politica lui Falcă, decât pe linia partidelor concurente.  Mai mult, toate ONG-urile controlate de Glad Varga au primit finanțare din bugetul local, fiind abonate la mai  toate acțiunile culturale și civice ale municipiului, dar și ale județului. În același timp, Varga a fost numit în structurile AGA ale unor societăți locale.

Potrivit declarației de interese, Glad Varga este președinte al Asociației DTA Delta-filiala Timiș, al Asociației Centrul Județean de Voluntariat, membru fondator al asociatiei Educatio, al asociației Terra Nobillis, Asociației Bătrâna Doamnă, Asociației Parnevenilor. Fundatia Educatio a încheiat, cu Primăria Arad, , în 2012( 24 aprilie)  un contract în valoare de 20 000 lei pentru organizarea Balului Bobocilor și unul în valoare de 15 000 lei, pentru Festivalul Teenfest.În același timp, asociația Terra Nobillis, obținea , tot de la Primăria Arad, un contract în valoare de 24 000 de euro pe proiectul ”Ziua Europei”.  Asta, în timp ce Glad Varga, președintele  asociației Educatio și secretar consiliu director la Terra Nobiliis,  era consilier local PDL. De asemenea, asociația Bătrâna Doamnă, ( unde Glad Varga este membru fondator) care coordonează activitatea echipei de fotbal UTA Arad, a încasat în 2012 de la primăria Arad, suma de 600 000 de euro. Nu e evident, că în toate aceste situații,  Glad Varga s-a aflat într-un  conflict de interese???

Totodată, consilierul local PDL-PNL, aspirant la un post de deputat,  este asociat în două firme, SC Vision C&C Events SRL și SC Infoarq Media SRL. În declarația  de interese  din 2014 a acestuia , apare faptul că firma SC Infoarq  Media SRL , a încasat sume consistente din bugetul public al județului Arad. Astfel, societatea a încheiat un contract cu Zona Liberă Curtici ( aflată în subordinea Consiliul Județean Arad, condus de PDL-PNL), pentru perioada 01.04.2013 – 31.12.2013, în valoare de 16.740 lei. De asemenea, aceeași firmă a semnat contracte cu mai toate primăriile din județul Arad, pentru tipărirea de felicitări de Crăciun și Anul Nou. Astfel a încasat, câte 496 de lei de la primăriile din Chișinău Criș, Olari, Mișca, Sintea Mare, Secusigiu, Șimand, Vladimirescu, Pâncota, Sirja, Sicula, Bocsig, Beliu, Sagu, Felneac, Zădăreni, Lipova, Zăbrani, Birchiș, Săvârșin, Petriș, Nădlac, Pecica, Semlac, Șeitin, Curtici, Frumușeni, Chisindia, Birșa, Tăut, Varadia de Mureș. În total, 14.880 lei.

Acestea sunt doar câteva exemple  dintr-un șir întreg de finanțări dubioase acordate pe linie de partid, de primarul Gheorghe Falcă,  un edil care a știu să-și premieze apropiații ( cu bani publici, nu din buzinarul lui), pentru  loialitatea lor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.