Dosarul Microsoft 2: Turnătorul Claudiu Florică, creierul întregii afaceri, urmărit penal

Dosarul Microsoft 2: Turnătorul Claudiu Florică, creierul întregii afaceri, urmărit penal

Dosarul Microsoft 2: Turnătorul Claudiu Florică, creierul întregii afaceri, urmărit penal

by November 21, 2016 0 comments

Doi foşti şefi ai Microsoft şi Claudiu Florică, (considerat “creierul” întregii afaceri), au fost puşi luni sub control judiciar pentru 60 de zile. Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, a fost şi el chemat la DNA pentru a fi audiat, informează Realitatea TV. În același timp, procurorul-șef al DNA a cerut avizul Camerei Deputaților pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 67 milioane de dolari.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut, luni, sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 – 2004, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în perioada în care a deținut funcția ministerială în dosarul Microsoft 2.

Potrivit DNA, prejudiciul în acest dosar se ridică la 67 de milioane de dolari. Foştii şefi ai Microsoft Silviu Hotăran şi Ovidiu Artopolescu, dar şi fostul reprezentant al Fujitsu Siemens Computers GmbH, Claudiu Florică, au fost puşi sunt control judiciar pentru 60 de zile.

Fostul ministru al Educaţiei, Alexandru Athanasiu, a fost audiat luni dimineaţă la DNA. Acesta ar fi fost şi el pus sub acuzare.

La audieri se află, informează Realitatea TV, un alt fost director al Microsoft. Claudiu Florică este aşteptat şi el la audieri. El este considerat un om cheie în acest dosar, fiind considerat intermediar.

La ieşirea de la audieri, fostul director al Microsoft, Silviu Hotăran, declara jurnaliştilor: “Toată viaţa am trăit şi am promovat valori ale eticii şi moralităţii. Nu am luat niciodată şpagă”.

 Potrivit unor surse judiciare, Silviu Hotăran a fost citat pentru a fi anunţat că a fost pus sub acuzare în dosarul “Microsoft 2”, informează news.ro.

Sursele citate au precizat că la DNA a fost citat luni şi Claudiu Florică, fostul şef al companiei Fujitsu în România.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.