Înfrângere usturătoare pentru DNA: Patru judecători de la Înalta Curte, achitați în primă instanță

Înfrângere usturătoare pentru DNA: Patru judecători de la Înalta Curte, achitați în primă instanță

Înfrângere usturătoare pentru DNA: Patru judecători de la Înalta Curte, achitați în primă instanță

by November 29, 2016 0 comments

Judecatoarele Gabriela Birsan si Corina Corbu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, au fost achitate, marti, de instanta suprema, in dosarul privind fapte de coruptie de care au fost acuzate de procurorii DNA, transmite News.ro.

Instanta suprema a dispus achitarea si pentru fostii judecatori ICCJ Iuliana Pusoiu si Anton Pandrea, precum si pentru avocatii Claudia si Radu Gherbovan Silinescu, decizia nefiind definitiva. 

Acestia fusesera trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in iulie 2014.

Ce acuzau atunci procurorii DNA in dosar:

Cercetarile penale efectuate in prezenta cauza fata de cei 8 inculpati vizeaza perioada ianuarie 2010 – mai 2011si din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat un tablou infractional complex, la care au participat pe de o parte persoane, investite cu demnitatii publice si pe de alta parte, patroni de firme cu interese judiciare ori avocati ai acestora.

Primele s-au folosit de prerogativele functionale si de statut, in scopul rezolvarii unor probleme personale, precum petreceri gratuite pentru aniversarile proprii la restaurante exclusiviste din Paris, Bucuresti, vacante si calatorii cu avionul gratuite, anulare de bilete de avion si obtinerea altor bilete conform dorintelor, cazare in apartament dintr-un cartier exclusivist al Parisului, obiecte vestimentare de lux.

Ultimele au oferit avantajele materiale mentionate primei categorii si au obtinut tergiversarea dosarelor aflate pe rolul instantei supreme, stramutarea ori promisiunea traficului de influenta in perspectiva unor solutii favorabile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.