Ziua Națională a României, confiscată de președintele Klaus Iohannis. Opoziția, scoasă din schemă

Ziua Națională a României, confiscată de președintele Klaus Iohannis. Opoziția, scoasă din schemă

Ziua Națională a României, confiscată de președintele Klaus Iohannis. Opoziția, scoasă din schemă

by November 24, 2016 0 comments

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, ca atat la parada militara care va fi organizata de Ziua Nationala a Romaniei la Arcul de Triumf cat si la receptia organizata de seful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate “persoane cu probleme penale”, transmite News.ro.

“Am vazut ca exista tot felul de discutii in spatiul public referitoare la acest subiect si tin sa precizez inca de la inceput faptul ca nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru ca nu despre asta este vorba. Este vorba despre niste criterii care au stat la baza intocmirii listei cu invitati si nu pot si nici nu vreau sa va ascund faptul ca in constituirea acestor criterii care au fost luate in calcul bineinteles ca in primul rand este vorba despre criteriul ca acea persoana sa detina o functie in stat, dar sa si respecte niste criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenta unor probleme penale”, a declarat Dobrovolschi.

Ea a afirmat ca primul moment va fi parada militara care va incepe la ora 11.00 la Arcul de Triumf, dupa care vor fi defilari ale detasamentelor de militari din cadrul MApN, MAI, SRI, cat si militari din tari partenere.
Dobrovolschi a precizat ca parada militara de 1 Decembrie este organizata in contextul centenarului intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial, motiv pentru care va fi centrata pe prezentarea de tehnica militara esentiala in dotarea sistemului national de aparare.
“Al doilea moment al manifestarilor dedicate Zilei Nationale, zilei de 1 Decembrie, reprezinta receptia de aici, de la Palatul Cotroceni. Aceasta receptie va incepe la ora 18.00 si va fi gazduita de presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis”, a precizat purtatorul de cuvant al presedintelui.

Madalina Dobrovolschi a mai spus ca la parada militara au fost invitate 600 de persoane, iar la receptie – 500 de persoane.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.