Corb la corb nu-și scoate ochii! CSM l-a scos basma curată pe procurorul general

Corb la corb nu-și scoate ochii! CSM l-a scos basma curată pe procurorul general

Corb la corb nu-și scoate ochii! CSM l-a scos basma curată pe procurorul general

by February 28, 2017 0 comments

Procurorul general Augustin Lazar a afirmat, marti, in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, ca a gasit exclusiv aspecte de urmarire penala in dosarul in care se cerceteaza OUG 13 si ca nu ar trebui blocata o cercetare penala in curs, potrivit Agerpres. “Cu referire la actiunile de urmarire penala ale DNA, as dori sa precizez ca eu am vazut dosarul si am vazut ca exclusiv aspecte de urmarire penala au fost cercetate. (…) Sa vedem motivarea deciziei CCR si o sa o respectam fara niciun fel de dubiu, dar eu va pot asigura ca am vazut dosarul si am vazut aspectele de natura concrete care au fost cercetate acolo si persoanele concrete care ar fi comis aceste fapte”, a spus Augustin Lazar.

CSM au decis in sedinta de marti ca Augustin Lazar nu va fi cercetat pentru modul in care a gestionat comunicarea in legatura cu OUG 13, asa cum solicitase in aceasta dimineata judecatoarea Simona Marcu, membra a Consiliului Superior al Magistraturii. “A fost un test binevenit pentru ceea ce inseamna independenta magistratului, iar CSM a aratat ca este garantul independentei magistraturii”, a afirmat Augustin Lazar, la iesirea de la sedinta CSM.

Augustin Lazar a mai declarat, la iesirea de la sedinta CSM, ca “Ancheta (privind OUG 13 – n.red) va avea loc in limitele stricte ale masurilor care sunt stabilite. Motivarea CCR va stabili limitele de constitutionalitate in care lucreaza procurorii.”

Plenul CSM a luat in discutie eventualitatea sesizarii Inspectiei Judiciare pentru a verifica felul in care DNA si-a arogat competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea in cazul OUG 13, dar si modul in care procurorul general Augustin Lazar a gestionat comunicarea dupa emiterea acestui act normativ.

In acest context, Augustin Lazar a precizat ca a analizat dosarul si ca a descoperit exclusiv aspecte de urmarire penala: “Cu referire la actiunile de urmarire penala ale DNA, as dori sa precizez ca eu am vazut dosarul si am vazut ca exclusiv aspecte de urmarire penala au fost cercetate. (…) Sa vedem motivarea deciziei CCR si o sa o respectam fara niciun fel de dubiu, dar eu va pot asigura ca am vazut dosarul si am vazut aspectele de natura concrete care au fost cercetate acolo si persoanele concrete care ar fi comis aceste fapte. (…) Nu ar trebui sa blocam o cercetare penala care este in curs facand comentarii si luand masuri altele decat cele care ar fi normal de luat. S-ar putea interpreta si in acest sens, sa fie timorati procurori care au inceput o urmarire penala pentru fapte concrete. Fapte concrete, eu va spun ca am vazut dosarul (…)”, a explicat procurorul general.

Judecatoarea Simona Marcu, membru CSM, ceruse marti dimineata sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a verifica felul in care DNA si-a arogat competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea emiterii unui act normativ, dar si modul in care procurorul general Augustin Lazar a gestionat comunicarea dupa emiterea OUG 13.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<