Remus Borza (ALDE): Există germenii unei veritabile lovituri de stat

Remus Borza (ALDE): Există germenii unei veritabile lovituri de stat

Remus Borza (ALDE): Există germenii unei veritabile lovituri de stat

by February 5, 2017 0 comments

Deputatul ALDE Remus Borza a cerut duminică, în timpul dezbaterilor din cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, suspendarea discuţiilor pe buget, până la rezolvarea “convulsiilor sociale” din stradă, care “îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat şi care pot să degenereze într-un război civil”.

În timpul dezbaterilor la bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, Remus Borza a intervenit şi a cerut suspendarea discuţiilor. 

“Ne bucurăm că CSM cere cu 20 la sută mai mult decât anul trecut. Problema este dacă vom avea bani. Şi asta este valabil pentru toate ministerele. Şi aş veni să fac o propunere. În mod normal, raportat la ceea ce se întâmplă astăzi în stradă, noi ar trebui să suspendăm dezbaterile pe bugete, pentru că, până când nu vom avea o soluţie finală la aceste convulsii sociale, care îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat şi care pot să degenereze întru-un război civil, orice discuţie a noastră este de prisos, câtă vreme am plecat de la construcţia bugetară pe nişte premise care s-ar putea să nu se mai îndeplinească. O creştere economică de 5,2%, adică o creştere a PIB-ului de la 758 la 815 miliarde lei, venituri mai mari colectate la bugetul statului de 254 miliarde lei în 2017. Dacă nu o să avem bani, nu o să putem da la niciun minister şi instituţie, pentru că în acest an pe fiecare ordonator de credite avem creşteri. De 10 zile, România pierde în fiecare zi câteva miliarde”, a spus Borza, care a fost întrerupt de preşedintele de comisie.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.