Generalul Coldea, acuzat că deține o casă în Târnova, care nu apare în declarația de avere

Generalul Coldea, acuzat că deține o casă în Târnova, care nu apare în declarația de avere

Generalul Coldea, acuzat că deține o casă în Târnova, care nu apare în declarația de avere

by March 21, 2017 0 comments

Generalul Florian Coldea, cel mai longeviv șef operativ al SRI, și-a construit o casă tip mediteraneean în satul natal Târnova, din județul Arad, acuză jurnaliștii de la cotidianul.ro.

Consătenii spun că generalul Coldea a avut grijă de propria propășire, construindu-și la Târnova o casă tip mediteraneean lângă casa părintească. Casa a fost construită în perioada 2013-2014 și are numărul 2, casa părintească având numărul 3. Ambele case sunt situate la intrarea din Târnova dinspre municipiul Arad. În spatele casei mediteraneene a fost amenajată o mică livadă. Potrivit vecinilor, generalul Coldea a venit destul de rar la noua casă, iar când a venit nu a ieșit deloc prin sat. În vacanțe mai vine la bunici unicul său copil, dar nu este lăsat să iasă prin sat. Deasupra intrării în casă este instalată la vedere o cameră de înregistrare video.
Generalul Florian Coldea și-a consemnat în declarațiile de avere, la capitolul „clădiri“, doar două apartamente pe care le deține în București: un apartament dobândit în 2005 (anul numirii sale în funcția de prim-adjunct al directorului SRI), în suprafață de 56,33 mp, și un apartament dobândit în perioada 2006-2008, în suprafață de 128,76 mp.

La al doilea apartament, situat la ultimul etaj al unui bloc, generalul Coldea și-a adăugat o mansardă. Primul apartament deținut a fost închiriat, soții Coldea obținând, conform declarațiilor de avere, un venit anual de 7.500 lei din chirie. Ceea ce înseamnă că au închiriat apartamentul respectiv pentru suma de 625 lei lunar (140 euro), în condițiile în care, în zone similare din București, chiriile pentru un apartament obișnuit cu două camere se cifrează între 250 şi 300 euro. Să fi devenit soții Coldea atât de buni samariteni cu chiriașii lor?
Potrivit unor surse, generalul Coldea ar locui de câțiva ani într-un apartament de lux dintr-un ansamblu rezidențial din București. Atotputernicia și longevitatea funcției l-au făcut să îndrăgească luxul, dacă avem în vedere și bolidul BMW I8 cu care a fost văzut la anumite unități SRI în ultima perioadă de activitate.
Potrivit dezvăluirilor de presă din ultimele luni, generalul Coldea a folosit ca adevărate reședințe case conspirative ale SRI (K2, T14), dotate cu piscină, terenuri de tenis, bufet-restaurant ș.a.

Jurnaliștii de la cotidianul.ro solicită ca Agenția Națională de Integritate să clarifice modul în care generalul Florian Coldea și-a construit casa din localitatea natală Târnova și motivele pentru care nu a consemnat-o în declarațiile sale de avere din ultimii ani. Casa nouă a fost înscrisă în Cartea Funciară pe numele părinților săi, Mihail și Ana Coldea, pentru care a fost eliberată autorizația de construire. Aceștia nu aveau însă resursele financiare necesare pentru a construi și mobila această casă, având în vedere că sunt pensionari și că pensiile lor, de fost tractorist, respectiv de fostă poștăriță, abia le ajung pentru traiul de toate zilele, mai scrie cotidianul.ro.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<