Coalitia PSD-ALDE a finalizat proiectul de lege privind salarizarea unica

Coalitia PSD-ALDE a finalizat proiectul de lege privind salarizarea unica

Coalitia PSD-ALDE a finalizat proiectul de lege privind salarizarea unica

by April 7, 2017 0 comments

Coalitia de guvernare a finalizat joi, la Sinaia, proiectul legii salarizarii unice, care prevede un raport intre cel mai mare si cel mai mic salariu platit din fonduri publice de 1 la 12. Proiectul, care ar urma sa fie adoptat in Parlament pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, prevede o plafonare a anvelopei a sporurilor la 30% pe institutie, nu pe persoana care beneficiaza de astfel de sporuri.

Astfel, a exemplificat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, un politist care lucreaza in strada poate ajunge la un spor de 70-80%, ” dar cei care stau in birou vor trebui sa ajunga la sporuri mai mici”.

Legea prevede cresteri salariale si pentru magistrati, dar salariile judecatorilor ar urma sa creasca mai mult fata de cele ale procurorilor. “La procuror cresc putin mai putin decat la judecatori. E o mica diferentiere”, a sustinut Liviu Dragnea.

Cel mai mare salariu il va avea presedintele, urmat de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, presedintele Inaltei Curti si presedintele CCR, primul ministu, unde se aplica un coeficient de 11, a explicat Lia Olguta Vasilescu.

Pentru primarul Capitalei, se aplica un coeficient de 9, iar pentru viceprimar de 8, la fel ca si la presedintii de consilii juedtene. Un primar de localitate cu peste 300.000 locuitori se aplica un coeficient de 8, in timp ce primarul cu cel mai mic salariu va fi cel al unei localitati cu maxim 3.000 de  locuitori, unde se aplica un coeficient de 3.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.