Gheorghe Falca vrea un nou mandat de presedinte PNL Arad. Desi e contestat in partid si are dosar penal

Gheorghe Falca vrea un nou mandat de presedinte PNL Arad. Desi e contestat in partid si are dosar penal

Gheorghe Falca vrea un nou mandat de presedinte PNL Arad. Desi e contestat in partid si are dosar penal

by April 19, 2017 0 comments

Gheorghe Falca candideaza pentru un nou  mandat de presedinte al PNL Arad, in cadrul alegerilor care au loc maine. Acest lucru, desi, anul trecut a inregistrat cel mai usturator esec din viata sa politica, la alegerile parlamentare, din ultimii 10 ani. PSD Arad a reusit sa trimita in Parlament, 3 deputati si un senator. De precizat ca Falca a fost seful campaniei electorale pe tara al partidului, iar PNL a obtinut unul dintre cele mai dezastruoase scoruri in alegeri, dupa Revolutie.

Falca forteaza obtinerea acestei functii, cu toate ca i-au fost transmise semnale de la Bucuresti ca nu mai este dorit in fruntea partidului. Dar primarul Aradului mizeaza pe degringolada existenta in PNL. In total dispret fata de statutul partidului, el a incercat sa-si aranjeze votul, insa conducerea partidului a decis sa-i atraga atentia asupra acestui fapt.

Intr-un comunicat oficial, conducerea PNL a solicitat indreptarea derapajelor puse la cale de Gheorghe Falca si organizarea corectata a alegerilor la filiala Arad.  Un avertisment clar venit pe filiera Raluca Turcan -Cristian Busoi.  Este evident ca Bucurestiul nu-l mai vrea pe Falca in fruntea organizatiei Arad, cu atat mai mult cu cat, liderul organizatiei Bucuresti, Cristian Busoi, candidat la presedintia partidului, vrea sa se debaraseze de cei facuti vinovati de rezultatul catastrofal obtinut de partid la parlamentarele de anul trecut. Mai trebuie precizat ca potrivit statutului PNL, Falca ar fi trebuit sa se retraga din functiile de conducere din partid, deoarece Parchetul General a inceput urmarirea penala in cazul sau, pentru conflict de interese penal, in urma unei sesizari venite din partea ANI. Precizam ca ANI s-a sesizat in urma unui articol publicat de ziarul nostru, in exclusivitate ( citeste AICI).

Mai mult, Falca este considerat unul dintre vinovatii situatiei dezastruoase in finantele partidului, el fiind cel care a negociat contractul incheiat cu consultatul politic, Felix Tataru, contract extrem de pagubos pentru PNL.  Amintim faptul ca AEP a refuzat decontarea banilor veniti din acest contract (peste 320 000 euro), deoarece nu s-ar fi facut potrivit legii.

De asemenea, Falca este acuzat, in interiorul PNL Arad, ca a adus partidul in sapa de lemn, el fiind facut vinovat de datorii acumulate, de aproape 200 000 euro. Fostul ministru de Interne, Traian Igas, sustine ca Gheorghe Falca este responsabil de neachitarea creantelor adunate din 2008. “De la alegerile din 2008, Falca nu a mai dat niciun ban la partid. Organizatia municipala, coordonata financiar de el, nu a adus un ban in campaniile locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale , din 2008, 2012, 2014  sau 2016. La organizatia judeteana s-a achitat datoria pana la ultimul leut”, ne-a declarat Igas. Acesta spune ca nici macar banii pentru utilitati pentru cele doua sedii ale partidului nu au fost achitate.

Igas, trecut pe linie moarta de Falca, anul trecut, dupa ce i s-a refuzat un loc eligibil pe liste pentru parlamentare, sustine ca nu doreste sa candideze la presedintia PNL Arad, pentru ca nu vrea sa participe la “mizeriile” care se fac acum in partid. Trebuie precizat ca si Calin Abrudan, lider local liberal,  si-a retras candidatura, acuzandu-l pe Falca de decizii nestatutare si de jocuri de culise neortodoxe. A mai ramas in cursa un singur contracandidat: deputatul Eusebiu Pistru. 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.