Ministrul Dezvoltării: Primarii nu-s în stare să completeze nici măcar o pagină pentru finanțare

Ministrul Dezvoltării: Primarii nu-s în stare să completeze nici măcar o pagină pentru finanțare

Ministrul Dezvoltării: Primarii nu-s în stare să completeze nici măcar o pagină pentru finanțare

by April 3, 2017 0 comments

Primarii din tara se bat pe banii dati de guvern pentru mici proiecte locale, fara stresul proiectelor din fonduri UE. Pentru bugetul de circa 30 de miliarde de lei in patru ani s-au depus 12.000 de proiecte, in valoare de 70 de miliarde de lei, a anuntat luni ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres. Ea i-a certat pe primarii care nu au complet corect nici macar cererea de finantare de o pagina.

Reamintim ca banii de la guvern pentru primarii vin prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala) si sunt exclusiv bani din bugetul statului, nu de la UE. Acest program a fost criticat dur de partenerii straini si de presa inca de la debutul sau, el fiind deseori folosit de diferitele guverne pentru a-i premia pe primarii obedienti politic. De asemenea, multe din investitiile prin PNDL s-au dovedit a fi adevarate farse costisitoare (terenuri de sport nefunctionale, parcuri in mijlocul padurilor, podete impracticabile etc).

“In perioada 17 februarie – 17 martie s-au depus solicitari cu privire la intrarea in PNDL. Intr-adevar, cel mai popular program. Accesul in program – cel mai facil. Deci, nu cred ca exista vreun program in tara asta mai usor de accesat decat PNDL. O pagina, da? Ce am constatat? Ca nici pagina aia nu am reusit sa o completam corect. Am transmis si cred ca sunt printre dumneavoastra colegi care au fost sunati sa isi refaca anexa 3, pentru ca au gresit sume. Deci, a existat tot interesul din partea ministerului sa nu se respinga nicio solicitare de pe PNDL. Am ajuns la peste 12.000 de solicitari, cu un buget de aproximativ 70 de miliarde de lei, deci, peste suma alocata”, a declarat Shhaideh la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania, potrivit Agerpres.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.