Klaus Iohannis: Voi numi un premier integru, fara probleme penale. Anticipatele inseamna o criza profunda

Klaus Iohannis: Voi numi un premier integru, fara probleme penale. Anticipatele inseamna o criza profunda

Klaus Iohannis: Voi numi un premier integru, fara probleme penale. Anticipatele inseamna o criza profunda

by June 22, 2017 0 comments

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, ca va avea luni discutii cu toate partidele parlamentare in vederea desemnarii noului premier, despre care spune ca trebuie sa fie “o persoana integra, fara probleme penale, care ma convinge ca are capacitatea sa conduca un Guvern si are o majoritate parlamentara in spate”.

Klaus Iohannis spune ca va avea luni discutii cu toate partidele, dupa care va face “o evaluare proprie”: “Vreau sa cunosc toate opiniile, dupa care voi trece la desemnarea unei persoane.”

Seful statului a mai spus ca diversi politicieni din tara ii dau sfaturi in aceasta perioada, dar “Aceste lucruri, despre cine are sau nu o majoritate, se stabilesc prin vot.”

In ceea ce priveste discutia despre demisiile si ulterior revenirea asupra demisiilor a 20 de ministri ai Cabinetului Grindeanu, Klaus Iohannis spune ca “A aparut o mare discute despre demisie: este inutila. Un ministru este in functie pana cand semnezi decretul de demitere sau se numeste un nou Guvern. Cred ca este evident ca nu o sa ma apuc sa numesc ministri pentru 2 zile.”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles ca alegerile anticipate sunt o posibilitate, dar a spus ca pentru declansarea lor “e nevoie sa intram intr-o criza profunda” si a adaugat ca “eu nu-mi doresc asa ceva”. Seful statului a adaugat ca aceasta solutie nu este, insa, “exclusa”.

Iohannis a mai spus ca luni se va intalni cu liderii politici pentru desemnarea unui nou premier. Despre profilul acestuia, Iohannis a spus ca trebuie sa fie “integru”, sa aiba o majoritate parlamentara si sa aiba capacitatea de a conduce un guvern.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.