Mihai Fifor: Laura Kovesi a fost acasa la Gabriel Oprea, in seara prezidentialelor din 2009

Mihai Fifor: Laura Kovesi a fost acasa la Gabriel Oprea, in seara prezidentialelor din 2009

Mihai Fifor: Laura Kovesi a fost acasa la Gabriel Oprea, in seara prezidentialelor din 2009

by June 12, 2017 0 comments
Presedintele Comisiei de ancheta privind prezidentialele din 2009, Mihai Fifor, a afirmat, luni, ca este de parere ca exista deja o “confirmare” a faptului ca procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, a participat la intalnirea de la Gabriel Oprea din seara scrutinului, fara a explica de unde a venit aceasta confirmare, si a spus ca se cauta solutii pentru ca ea sa fie totusi chemata la audieri, relateaza News.ro.
 
Intrebat cum isi explica faptul ca invitati precum George Maior si Neculai Ontanu au refuzat sa spuna daca Laura Codruta Kovesi a fost la Gabriel Oprea acasa, Fifor a spus ca acest fapt nu mai este in dubiu.
 
“Eu cred ca avem confirmarea acestui fapt. Nu cred ca asta ne lipseste in momentul de fata”, a spus el, fara sa precizeze, la insistentele jurnalistilor, de unde a venit aceasta confirmare.
 
“Nu suntem la vanatoare de vrajitoare. Nu suntem cu un target pe o persoana sau alta. Pe noi ne intereseaza sa facem lumina in modul in care s-au organizat si desfasurat alegerile prezidentiale din 2009. (…) Ne intereseaza ca toata lumea care poate contribui sa vina la comisie”, a spus Fifor.
 
Presedintele Comisiei a adaugat ca se cauta solutii pentru ca sefa DNA sa fie chemata la audieri.
 
“Este important dialogul si sa aratam tarii ca nu sunt chestiuni care trebuie ascunse sau ca cineva are ceva de ascuns. Impreuna cu colegii juristi analizam chestiunile acestea de procedura pentru a putea gasi o solutie ca cei invitati sa vina”, a spus el.
 
Procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca nu va veni la audiere, invocand o hotarare a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale din 1994, conform careia dispozitiile din regulementele Parlamentului care obliga persoane de a se prezenta la comisiile de ancheta sunt neconstitutionale.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.