Cum aplică băieții deștepți din sănătate strategia de căpușare a Spitalului Județean Arad

Cum aplică băieții deștepți din sănătate strategia de căpușare a Spitalului Județean Arad

Cum aplică băieții deștepți din sănătate strategia de căpușare a Spitalului Județean Arad

by August 6, 2017 0 comments

O structură politică bine organizată, transjudețeană,  a penetrat puternic sistemul sanitar cu scopul vădit de-al stoarce de bani. Bani publici s-au scurs în buzunarele băieților deștepti din sănănate, care au jonglat cu funcțiile de conducere   în sistem și au înființat  firme private, finanțate zdravăn cu bani de la  stat pentru așa zise strategii de îmbănătățire a  managementul din spitale.

Un asemenea caz ne-a fost semnalat de cititori la Arad, unde, un ”specialist” în sănătate, pe nume Horea Timiș,  se zbate să ocupe funcția de manager al Spitalului Județean, după ce l-a căpușat pe diferite studii de impact. Nu putea ajunge la asemenea ”performanțe” dacă nu avea spatele bine asigurat, sau mai bine zis, proptele politice. După ce și-a făcut de cap la Alba Iulia, susținut fiind de baronul local, Mircea Hava, acum vrea să-și perfecționeze afacerile ”deștepte” în sistemul de sănătate din Arad, sub ocrotirea  ”contelui”  de Banat, Gheorghe Falcă. O strategie de culoare liberală, bine organizată, transjudețeană.

Horea Timiș este un tânăr medic, care a ajuns rapid în fruntea  spitalului orășenesc din Zlatna, apoi  la conducerea  Direcției de Sănătate Alba, având susținerea liderilor PNL Alba, Mircea Hava și Ion Dumitrel. O trecut o perioadă prin funcția de consilier al ministrului Sănătății, prin 2014,  ca apoi să-și deschidă o afacere privată, prin care să asigure consultanță  spitalelor de stat. Mai exact, folosindu-se de feed back-ul asigurat de funcția de conducere la nivelul Direcției de Sănătate din județul Alba, medicul Timiș, s-a retras în sectorul privat, obținînd  finanțare de la bugetul de stat, pentru studii de impact privind îmbunătățirea calității actului medical. O evidentă stare de conflict de interese!

Mai mult, grație relațiilor speciale în zona PNL, Horia Timiș a trecut granițele județului Alba, ajungând în  Arad, unde a fost primit cu brațele deschise de prietenul de partid al lui Hava, Gheorghe Falcă. Din calitatea de patron de firmă de consultanță în sănătate, HB Group, Timiș a obținut  contracte grase de la Spitalul Județean Arad, pentru  studii privind calitatea actului medical de la această instituție medicală. Bani mulți, din bugetul județul Arad,  pentru a ajunge la o concluzie hilară, potrivit presei locale: spitalul județean Arad trebuie desființat, pe motiv că nimic nu merge aici.  Firma lui Timiș a întocmit studii peste studii, analize peste analize, care au stabilit  că singura salvare a spitalui este …închiderea sa.

Binențeles că a fost vorba despre bani aruncați pe fereastră, din bugetul Consiliului Județean Arad ( mai exact, în buzunarele băiatului deștept din sănătate, Horea Timiș), pentru că nici nu se putea pune în discuție să se pună obloanele pe ușa spitalul județean, care deserva întreaga populație din județul Arad și nu numai.

Ca apoi, după numai un an de la un celebru studiu de impact al firmei HB Group, Horea Timiș  să se înscrie la concursul pentru postul de manager al spitalului județean ( ce va avea loc la sfîrșitul acestei luni), spital pe care a vrut să-l desființeze. Binențeles, cu sprijinul  tutorelului său, Gheorghe  Falcă.

Mai să aibe toate șansele să-și atingă obiectivul! A avut o singură scăpare: nu deține toate studiile necesare pentru a ocupa acest post. Adică, un curs de management pentru conducerea unui spital. Deocamdată, a fost respins pentru această funcție, dar , potrivit surselor noastre, indiferent cine va  obține poziția de management al Spitalului Județean Arad, Horea Timiș, omul lui Falcă, va coordona, din umbra, activitatea sa. Mai mult,  noua direcțiune va implementa strategia de management întocmită de HB Group, în anul 2014.

Cum suna oare ca Horea Timiș, din calitatea sa de manager al Spitalului Județean să pună în aplicare strategia de dezvoltare a spitalului, realizată de el însuși, dar  în calitate de director al HB Group? Cazul nu ar fi fost de competența DNA?

Oricum, potrivit suselor noastre,  firma lui Timiș  va continua colaborarea cu Spitalul Județean Arad. Tot pentru analize și studii. Și pe bani mulți!

Vom continua seria de dezvăluiri în acest caz, în alte articole, pe care le vom publica, în curând.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.