Armata română va cumpăra echipament militar din SUA

Armata română va cumpăra echipament militar din SUA

Armata română va cumpăra echipament militar din SUA

by September 27, 2017 0 comments

Compania americana General Dynamics ce detine producatorul de transportoare blindate Mowag va fabrica la Uzina Mecanica Bucuresti transportorul blindat 8X8 Piranha 5, a anuntat Ministrul Apararii, Mihai Fifor. Statul roman va achiztiona 227 de astfel de transportoare, iar primele 30 vor fi fabricate mai intai in Elvetia, a mai spus ministrul. Declaratiile vin in contextul in care pana acum in spatiul public se vorbea doar de 94 de transportoare blindate care ar putea fi de tip Piranha, iar statul roman negocia cu firma germana Rheinmetall dezvoltarea si fabricarea unui transportor nou romano-german la Uzina Moreni.

“[…] tot anul acesta, ca element major pentru inzestrarea Armatei Romane, este finalizarea contractului cu General Dynamics pentru transportoarele 8×8 Piranha 5 care vor fi fabricate la UMB, la Uzina Mecanica Bucuresti”, a detaliat ministrul Apararii la Antena 3.

“Cred ca acesta este lucrul cel mai important, din cele 227 de transportoare blindate pe care statul roman le va achizitiona, primele 30 vor fi realizate in Elvetia, pe linia din Elvetia, pentru ca acolo se va deplasa personal de la Uzina Mecanica Bucuresti, care se va specializa lucrand la aceste prime 30 de transportoare. Incepand cu transportorul 31, deja linia va fi instalata la Uzina Mecanica Bucuresti.”, a mai spus Fifor.

“Din cele 45 de elicoptere de atac pe care Romania intentioneaza sa le achizitioneze primele vor fi realizate pe linia din Texas, insa marea majoritate vor fi realizate pe linia pe care Bell Helicopters o va avea la Ghimbav, la Brasov”, a declarat ministrul Apararii, Mihai Fifor. E prima data cand in spatiul public un oficial anunta numarul exact de elicoptere de atac pe care tara noastra isi propune sa le achizitioneze de la Bell Helicopters, dupa ce in august a fost semnata o scrisoare de intentie de pret si disponibilitate intre Guvernul romaniei si firma americana. Desi nu a fost confirmat pana acum oficial, modelul vizat ar fi elicopterul de atac AH-1Z Viper.

“Dorim sa facem transfer de tehnologie, de know-how in Romania, sa avem cooperare industriala in domeniul apararii si, in principiu, dorim sa repornim industria de aparare romaneasca, care a fost foarte bine pozitionata si recunoscuta la nivel mondial pana la un anumit moment dat”, a afirmat Fifor, la Antena 3.

Fifor a spus ca Romania negociaza si cu Bell Helicopters pentru producerea elicopterelor de atac la Ghimbav.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<