Augustin Lazar: Esta fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei

Augustin Lazar: Esta fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei

Augustin Lazar: Esta fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei

by September 21, 2017 0 comments

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, sustine ca in prezent exista un impas al Inspectiei Judiciare (IJ) si ca este fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei. 

“Am putea spune ca, din pacate, e un impas al Inspectiei Judiciare, care se afla intr-o situatie fara precedent si care trebuie analizata de catre CSM, urmand ca sa se aprecieze care ar fi masurile manageriale cele potrivite de iesire din acest impas. Este fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei”, a declarat Augustin Lazar, joi, inainte de sedinta CSM. 

Declaratiile lui Lazar vin dupa ce inspectorul judiciar Mihaela Focica a depus o plangere penala la Parchetul General impotriva sefului adjunct al Inspectiei Judiciare (IJ), Gheorghe Stan, pe care il acuza de santaj, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. 

Plangere a fost depusa in contextul in care Gheorghe Stan a afirmat ca Mihaela Focica i s-a plans intr-o discutie purtata pe 4 iulie ca s-au facut presiuni asupra sa pentru a da un verdict favorabil DNA la finalul controlului pe care il efectua. Marti au aparut si inregistrarile acestor discutii. 

Din conversatie nu e clar cine ar fi facut aceste presiuni, numele lui Kovesi nu este pronuntat in clar, dar din context rezulta ca ar fi vorba sefa DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.