Chestionarele auto – metoda practica de a promova examenul de conducere

Chestionarele auto – metoda practica de a promova examenul de conducere

Chestionarele auto – metoda practica de a promova examenul de conducere

by October 13, 2017 0 comments

Examenul de conducere, indiferent pentru ce categorie, este un examen greu, nu neaparat din cauza complexitatii regulilor de circulatie, ci mai degraba din cauza limbajului de lemn pe care cei ce vor sa obtina permisul de conducere trebuie sa-l invete. Cateva statistici sumbre arata ca mai putin de 20% dintre cei examinati reusesc sa obtina dreptul de a conduce pe drumurile publice din prima incercare, cei mai multi dintre ei picand la proba teoretica.

Proba teoretica

Partea teoretica a examenului de conducere consta in 26 de chestionare cu variante multiple de raspuns, care au fiecare complement simplu sau dublu. Pentru a promova proba teoretica, persoana examinata trebuie sa raspunda corect la cel putin 22 de grile din cele 26 intr-un interval de timp de doar 30 de minute. Fiecare grila are 3 variante de raspuns, cu urmatoarele mentiuni:

  • pentru selectarea tuturor variantelor corecte se acorda un punct. Aceste grile sunt de dificultate medie si sunt formulate astfel incat sa poata fi intelese de oricine a citit macar o data bibliografia necesara examenului;
  • pentru selectarea unui raspuns gresit se acorda 0 puncte, chiar daca in aceeasi grila mai exista si alte raspunsuri selectate corect. Cu alte cuvinte, metoda de corectare a grilelor functioneaza dupa principiul “totul sau nimic”.

Proba practica

Odata ce examenul teoretic a fost trecut, cei examinati sunt programati pentru proba practica, care consta in parcurgerea unui traseu aleatoriu in compania unui politist de la divizia de Circulatie Rutiera. Examenul poate dura 10-30 de minute, timp in care celui examinat i se poate cere sa execute diferite manevre.

Daca cei mai multi cursanti ai scolilor de soferi au abilitatile necesare pentru promovarea examenului practic, nu la fel se poate spune si despre proba teoretica. Singura metoda de a creste sansele de promovabilitate la acest examen este de a efectua chestionare drpciv online pe site-urile de profil sau pe cele de la sfarsitul manualului de legislatie. In principiu, memorarea pe de rost a semnificatiei semnelor rutiere, a regulilor de circulatie rutiera sau mai rau, a chestionarelor auto, nu reprezinta o metoda foarte buna pentru promovarea examenului. De ce? Pentru ca in cadrul examenului teoretic, grilele sunt astfel formulate incat sa verifice daca cei examinati au inteles sau nu modul de desfasurare al traficului in conditii normale si daca inteleg pe deplin cum trebuie sa se comporte in anumite conditii.

Tocmai de aceea, fiecare chestionar in parte trebuie studiat cu atentie, iar raspunsurile trebuie selectate numai dupa explorarea tuturor variantelor posibile definite de lege. Fara efectuarea acestui tip de exercitiu, promovarea examenului e aproape imposibila, data fiind complexitatea si numarul imens de cunostiinte care trebuie intelese si fixate.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.