Cum procedezi când rămâi în urmă cu ratele

Cum procedezi când rămâi în urmă cu ratele

Cum procedezi când rămâi în urmă cu ratele

by October 10, 2017 0 comments

Un istoric de creditare cu probleme nu înseamnă sfârșitul lumii. Nu te gândi că, dacă ai credite restante, o să dormi sub pod sau vor veni creditorii să-ți ia tot ce ai. Dacă ești de bună credință și anunți, vei obține un anumit grad de clemență sau chiar reeșalonare a datoriilor. Chiar și în aceste condiții vei putea obține un credit, un împrumut pentru mașină sau o asigurare. Sigur, dobânzile vor fi mai mari, însă nu e imposibil. Un site pe care poți găsi credite de acest fel este www.împrumut24.ro.

În perioade cu dificultăți financiare este bine să tai din cheltuielile personale, pentru a putea face față noilor plăți. Dacă mergi cu mașina la muncă, poți lua cu tine câțiva colegi în sistem de carpool, pentru a împărți cheltuielile de deplasare. Altă opțiune este să te înscrii la UBER pentru drumul până la serviciu și înapoi. Vei reuși să acoperi și costul combustibilului și poți strânge bani pentru revizii și alte reparații de care mașina are nevoie iar tu să nu fii nevoit să plătești decât cheltuielile cu creditele, pentru a crește scorul de creditare.

Scorul de creditare reprezintă posibilitatea ta de a ține pasul cu ratele și cu restul de obligații pe care le ai de plătit. Spre exemplu, majoritatea instituțiilor financiare folosesc scorul FICO pentru a determina dacă ești eligibil pentru un credit, însă nu toate aceste instituții au aceleași standarde de scor. Un scor FICO de 580 este considerat slab, însă vei putea să contractezi un credit ipotecare chiar la acest nivel, deoarece bunul cumpărat este garanția sa iar banca își poate recupera pierderile dacă tu nu mai poți plăti. Însă, cu un scor FICO de 580 aproape nici o bancă nu îți va acorda un card de credit, pentru că pierderea nu poate fi acoperită.

Dacă la un asemenea scor o instituție financiară este dispusă să îți aprobe un card de credit, atunci cu siguranță vei plăti mai mult decât cineva care are scorul FICO peste 700. Trebuie să știi exact ce vrei să faci cu banii pe care îi iei cu împrumut la o dobândă cu mult peste medie, și să te asiguri că cel puțin vei putea produce mai mulți bani sau chiar vei acoperi cu ei datoriile vechi. Dacă reușești să achiți acest credit conform calendarului stabilit împreună cu banca, scorul tău FICO se va îmbunătăți iar următorul credit îl vei putea lua la dobândă mai mică. În plus, vei putea avea acces, din nou, la alte categorii de credite.

O altă opțiune pentru a-ți ridica scorul FICO este să iei un împrumut de la o instituție financiară nebancară sau un IFN. Un asemenea credit poate fi o gură de oxigen în condițiile în care nimeni nu vrea să te împrumute. Dacă reușești să îți plătești din acei bani ratele restante iar apoi să plătești conform calendarului stabilit noua datorie, scorul va crește simțitor.

Un credit luat de la IFN se acordă mult mai rapid, cere mai puține acte, se acordă pe o perioadă mai scurtă de timp și nu te împovărează foarte tare. Multe IFN-uri au dezvoltat special credite pentru restanțieri, prin care aceștia să se pună pe picioare și să depășească eficient perioadele dificile.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.