Ce faci atunci când ești concediat

Ce faci atunci când ești concediat

Ce faci atunci când ești concediat

by November 3, 2017 0 comments

Siguranța locului de muncă nu mai este de mult ce a fost. Nu te mai poți aștepta să ieși la pensie de la locul de muncă unde te-ai angajat imediat după terminarea studiilor. Acum, te poți aștepta oricând la restructurări sau să fii dat afară din orice motiv. Chiar și atunci când ești foarte bun la ceea ce faci te poți aștepta să fii concediat. Iar la fel cu toate situațiile din viață, ar trebui să fii pregătit pentru situații neașteptate și nefericite, inclusiv pentru pierderea venitului lunar.  Până pe pui pe picioare, lua un împrumut flexibil de la heti24.fi.

După pierderea locului de muncă trebuie să ai grijă să nu intri în panică. Chiar dacă va urma o perioadă dificilă în care trebuie să faci niște sacrificii, nu trebuie să pici în plasa sentimentelor negative. Starea de spirit îți influențează succesul. De asemenea, dacă intri în depresie sau ai o ușoară apatie îți va fi greu să îți revii din situația financiară dificilă dar și să îți găsești un nou loc de muncă.

Dacă ești concediat atunci poți lua timp de 6 luni ajutor de șomaj. Cel mai probabil acesta nu se compară cu salariul de la o corporație, însă te poți folosi de ei până când reintri pe piața muncii. De altfel, ar trebui să înțelegi foarte bine care sunt termenii și condițiile concedierii tale. Dacă este un abuzivă, atunci poți oricând să acționezi firma în instanță. Mai există clauze de confidențialitate care trebuie respectate sau înțelegeri de care trebuie să ții cont. Chiar dacă nu ai starea se spirit necesară, trebuie să fii atent la toate aspectele legale care țin de concedierea ta.

În plan personal, ar trebui să îți organizezi  cheltuielile. Dacă știi că vei fi concediat, atunci ai timp să te pregătești și să îți pui la punct fondul de urgență. Însă, dacă ești luat prin surprindere, atunci trebuie să tai foarte mult din cheltuieli. În cazul în care ai un buget îți va fi ușor să te obișnuiești cu reducerile de cheltuieli. Dacă nu ai un buget, trebuie neapărat să creezi unul cât mai auster pentru a putea supraviețui. Trebuie să renunți la unele servicii, cum ar fi cablul, abonamentul de la sală sau mâncarea gata pregătită cumpărată din oraș. Pentru că această situație se va îndreptat, nu trebuie să reziliezi toate contractele. Le poți îngheța până când îți vei găsi un nou loc de muncă.

După ce ești concediat trebuie neapărat să îți cauți un nou loc de muncă. Cea ce înseamnă să îți refaci CV-ul, să investești într-o ținută nouă în care să te simți ca cel mai bun candidat, să îți extinzi rețeaua de cunoștințe și să fii foarte activ în mediile în care profesezi. Toate acestea necesită o investiție. Iar dacă nu ești pregătit pentru ea, poți găsi cel mai bun împrumut pentru tine la http://www.heti24.fi/joustoluotto/. O concediere nu este întotdeauna un lucru negativ. Poți să te folosești de această oportunitate pentru a găsi un loc de muncă mai bine plătit cu o atmosferă mai plăcută decât cea pe care o oferea compania anterioară.  

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.