Dueluri savuroase în optimile Ligii Campionilor

Dueluri savuroase în optimile Ligii Campionilor

by December 13, 2017 0 comments

Tragerea la sorți a optimilor Ligii Campionilor, care a avut loc, luni, la Nyon, a adus câteva confruntări extrem de interesante, care vor face deliciul microbiștilor în apropierea primăverii.

Cu siguranță, sorții nu au fost prietenoși pentru Paris Saint-Germain, echipă care și-a propus să preia puterea în Europa. Adversara cu care parizienii vor da piept in dublă manșă este nimeni alta decât Real Madrid, formație care a câștigat cel mai râvnit trofeu european la nivel de cluburi în ultimii doi ani. Per total, Los Blancos s-au impus de 11 ori în această competiție, performanță care vorbește de la sine despre atracția pe care clubul din capitala Spaniei o are pentru Champions League. În aceste condiții, se poate afirma fără reținere că nu de acest oponent avea nevoie PSG în tentativa sa de a ajunge în vârful piramidei.

Edinson Cavani prepares to take a free k” (CC BY 2.0) by Ben Sutherland

Fără îndoială va fi o provocare și pentru cei care se ocupă cu pronosticuri pe fotbal, întrucât vorbim despre un duel care va contribui și el puțin la încălzirea globală a planetei. Chiar dacă se poate plânge de ghinion, PSG va avea, pe de altă parte, ocazia să demonstreze că investițiile pe care le-a făcut în vară o pot ajuta să-și îndeplinească marele vis. Să nu uităm că gruparea din capitala Franței a cumpărat două superstaruri, Neymar și Kylian Mbappe, pe care va plăti în total o sumă colosală, peste 400 de milioane de euro. Brazilianul și francezul sunt considerați nestematele de care PSG are nevoie pentru a străluci cu adevărat în Europa. Vor face ei diferența?

O altă dublă spumoasă este, fără îndoială, cea dintre Chelsea și Barcelona, echipe care au oferit partide pline de emoție si dramatism în ultimii 12 ani. Cu speranțele la titlul din Premier League spulberate deja, Chelsea încearcă să se concentreze pe Liga Campionilor, o competiție pe care a mai câștigat-o în 2012, avându-l pe Didier Drogba pe post de erou de serviciu. De data aceasta, Eden Hazard este jucătorul-orchestră la formația londoneză, care are avantajul de a fi antrenată de un italian riguros și pătimaș în persoana lui Antonio Conte. Stilul lui Chelsea ar putea fi o nouă piatră de încercare pentru Barcelona, formație care vrea să se legitimeze din nou pe plan european după ce a văzut cum marea rivală Real Madrid a ținut capul de afiș în ultimii doi ani. Este, de asemenea, o miză foarte mare și pentru superstarul clubului catalan, Lionel Messi, de a puncta în duelul său de la distanță cu Cristiano Ronaldo, cel care a pus mâna recent pe al cincilea Balon de Aur.

REAL MADRID” (CC BY-NC-SA 2.0) by Nathan Congleton

În fine, cel de-al treilea duel foarte interesant din optimi le aduce față în față pe Juventus și Tottenham, două echipe pentru care Liga Campionilor ar putea reprezenta, de asemenea, un bilet de salvare a acestui sezon. După șase ani în care a dominat cu autoritate Serie A, Bătrâna Doamnă simte că îi fuge pământul de sub picioare în actuala stagiune, în care echipe ca Inter, Napoli sau Roma vor să pună neapărat capăt hegemoniei Bianconerilor. La rândul său, Tottenham s-a resemnat că nu se va putea lupta la titlu în Premier League, astfel că și-a mutat toată atenția pe Liga Campionilor, acolo unde celelalte dueluri din optimi sunt: Basel – Manchester City, Porto – Liverpool, Bayern Munchen – Beșiktaș, FC Sevilla – Manchester United și Șahtior Donetk – AS Roma.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<