Judecătoarea care a retrocedat ilegal un sat întreg, trimisă în judecată într-un alt dosar penal
by Ancheteonline February 27, 2018 0 commentsFosta judecătoare de la Judecătoria Ineu Floriţă Boloş a fost trimisă în judecată, marţi, de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Timişoara în cel de-al treilea dosar de corupţie. Ea este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată. Anterior, judecătoarea a fost condamnată în două dosare de corupţie. A devenit ”celebră” după ce a retrocedat un sat întreg, Nadăș, inclusiv biserica și cimitirul, către un fals proprietar, după ce a primit mită 5000 de euro. Ea a fost condamnată în două dosare DNA.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, în rechizitoriul întocmit de procurori se menţionează faptul că “inculpata Boloş Floriţă, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea şi ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce priveşte competenţa teritorială şi fără să existe dovada plăţii taxelor judiciare de timbru şi timbru judiciar mobil, a pronunţat în cursul anului 2011 şase hotărâri judecătoreşti prin care în mod nelegal s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective, dreptul de proprietate asupra a 254 parcele de teren (404,85 ha), situate în extravilanul comunei arădene Zărand care au făcut obiectul judecăţii”.
Inculpata Boloş Floriţă a reţinut în mod nereal, în cuprinsul sentinţelor, faptul că acţiunile sunt timbrate legal, că pârâţii şi reclamanţii din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâţii au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menţionate în cererile de chemare în judecată şi că pârâţii din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică, reiese din comunicat.
De asemenea, conform DNA, soluţiile din cauzele civile au fost pronunţate de inculpată în absenţa persoanelor care în mod real au avut calitatea de părţi (titularii dreptului de proprietate) şi a probelor necesare adoptării unor soluţii juste, “pronunţând astfel hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecăţii”.
Prin această conduită, susţin procurorii, inculpata a determinat obţinerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeţei de 404,85 ha teren şi a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 39.803 lei Primăriei Municipiului Timişoara, prin faptul că nu s-au încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara.
În datele de 5 iulie 2013 respectiv 14 iulie 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatei în legătură cu săvârşirea unor infracţiuni similare. În cauzele respective, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o pe inculpata Boloş Floriţă la pedepse de 4 şi 7 ani închisoare, se mai arată în comunicatul DNA.
Fosta judecătoare a devenit cunoscută în toată ţara pentru şpăgile încasate. În anul 2013, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea o mită de 12.000 de lei. Anterior, aceasta a mai luat 5.500 de euro de la anchetatori sub acoperire. Banii au fost primiţi pentru ca Boloş să emită sentinţe favorabile celor care plăteau, anunţă aradon.ro. Floriţa Boloş a schimbat practic “din pix” proprietarii a aproximativ 470 de hectare de teren agricol. Sute de oameni dintr-un sat s-au trezit străini la ei acasă în urma deciziilor de retrocedare date de judecătoare.
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.