MApN: Pe agenda summitul NATO sa se puna in discutie securitatea Marii Negre

MApN: Pe agenda summitul NATO sa se puna in discutie securitatea Marii Negre

MApN: Pe agenda summitul NATO sa se puna in discutie securitatea Marii Negre

by February 20, 2018 0 comments

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, România a militat ca pe agenda Summit-ului NATO din luna iulie chestiunea securităţii la Marea Neagră să fie abordată separat, ”în contextul în care Federaţia Rusă continuă militarizarea excesivă a Peninsulei Crimeea”, potrivit Hotnews.ro. Fifor a afirmat că situaţia ”stârneşte preocupare”.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă concluziile în urma participării la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO.

”România a militat pentu ca, pe agenda Summitului NATO, chestiunea securităţii de la Marea Neagră să fie o chestiune separată, astfel încât agenda să conţină un capitol separat. Am accentuat în toate întâlnirile pe care le-am avut faptul că în momentul de faţă România este cel mai important actor la Marea Neagră, cel mai important furnizor de securitate, asta în contextul în care situaţia nu se îmbunătăţelte şi continuă să capete noi valenţe, în contextul în care Federaţia Rusă continuă militarizarea excesivă a Peninsulei Crimeea”,, a declarat Mihai Fifor

Potrivit acestuia, în momentul de faţă România este una dintre cele 6 ţări care alocă 2% din BIP în cadrul Alianţei, lucruri apreciate, ”considerându-se că România este cel mai improtant aliat în zona Mării Negre”.

Întrebat cât de ameninţătoare este în prezent situaţia de la Marea Neagră, ministrul Apărării a precizat că ”nu e un secret pentru nimeni, Rusia continuă să se consolideze şi să se înarmeze în Peninsula Crimeea” şi a menţionat că acest lucru ”stârneşte preocupare”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.