Sfidare pentru contribuabili. Salariile nesimțite de la Consiliul Județean Arad

Sfidare pentru contribuabili. Salariile nesimțite de la Consiliul Județean Arad

Sfidare pentru contribuabili. Salariile nesimțite de la Consiliul Județean Arad

by April 16, 2018 0 comments

Conducerea Consiliului Județean Arad și-a stabilit salarii sfidătoare la adresa plătitorilor de taxe și impozite. Arădenii văd că banii lor se duc în buzunale șefilor de la CJ și nu pe investiții. Ei observă că drumurile județene sunt la fel de proaste, că serviciile comunitare nu s-au îmbunătățit în niciun fel, iar lucrările publice sunt obținute tot de clientela politică.

Ziarul livearad.ro publică salariile de care beneficiază conducătorii consiliului județean Arad, pe anul 2018:„În urmă cu ceva vreme, când vorbeai de lipsa de rezultate a funcționarilor și șefilor din instituțiile publice, mai tot timpul se găsea o scuză: lasă-i, săracii, că și așa câștigă puțin. O perioadă, scuza avea o mică legătură cu realitatea, în sensul că salariile erau mici, nu și câștigurile, în unele domenii, mai ales la șefi. De-a lungul timpului, la unii, nu puțini, s-a și dovedit că între salarii și câștiguri era o mare diferență. Dar asta e altă poveste. Între timp, lucrurile au evoluat, iar sub guvernarea PSD, în special, salariile de la STAT au explodat. Și avem exemplul Consiliului Județean Arad, unde șefii au ajuns să câștige sume colosale, lună de lună, încât ar face invidioși până și managerii multinaționalelor, ceea ce într-o țară normală nu s-ar putea întâmpla. De exemplu, în Germania, niciodată un ales local nu se va putea compara, la venituri, cu managerul unei fabrici. La noi, se poate.

Numai în 2018, conform unui document oficial al Consiliului Județean Arad, indemnizațiile președintelui Iustin Cionca și ale vicepreședinților Sergiu Bîlcea și Claudia Boghicevici au crescut cu 25 la sută. În guvernarea PSD, atât de înjurată de liberalii din fruntea CJA, indemnizația președintelui Iustin Cionca a trecut de 4.500 de euro. Dacă la finalul anului 2017, Iustin Cionca avea o indemnizație 17.100 de lei, în martie suma a ajuns la 21.375 de lei, adică o creștere de 4.275 de lei, aproape 1000 de euro. Să-ți dea guvernul 1.000 de euro în plus, lună de lună, și tu să-l înjuri de dimineața până seara, asta înseamnă să fii politician în România. Și vicepreședinții au fost „vitregiți“ de PSD în acest an, indemnizația lor crescând de la 15.200 de lei, la 19.000 de lei. Un nou motiv să înjure guvernul.

Ca să facem o comparație, premierul României are doar 500 de lei în plus față de Iustin Cionca, adică 21.850 lei, iar președintele României îl întrece pe șeful CJA doar cu 1.400 de lei, având un salariu de 22.800 lei. Bineînțeles, vorbim de sumele brute, pe care lună de lună le plătim pentru aceste funcții, de la bugetul de stat sau de la bugetul județean”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.