Felicitări! Echipa feminină a României de tenis de masă s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial

Felicitări! Echipa feminină a României de tenis de masă s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial

Felicitări! Echipa feminină a României de tenis de masă s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial

by May 2, 2018 0 comments

Echipa feminină a României a reuşit o victorie splendidă cu Coreea de Nord, 3-1, marţi seara, la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Halmstad (Suedia), în urma căreia a câştigat Grupa C şi s-a calificat direct în sferturile de finală.

Bernadette Szocs a adus primul punct al tricolorelor, după 3-1 (11-6, 4-11, 11-7, 11-8) cu Kim Song I, apoi Elizabeta Samara a mărit avantajul echipei Românie, după 3-2 (11-13, 6-11, 11-7, 11-8, 14-12) cu Cha Hyo Sim.

Kim Nam Hae a adus singurul punct al asiaticelor, învingând-o pe Daniela Monteiro Dodean cu 3-1 (12-10, 5-11, 13-11, 11-7).

Punctul victoriei României a fost reuşit de Samara, după 3-1 (11-3, 10-12, 15-13, 13-11) cu Kim Song I, potrivit Agerpres.

Tot marţi, România a învins Taiwanul cu 3-0.

Punctele României au fost aduse de Eliza Samara, Bernadette Szocs şi Daniela Dodean-Monteiro.
Federația Română de tenis de masă a anunțat, pe pagina oficială de facebook, că protestul pentru rejucarea meciului cu Olanda a fost respins de organizatorii Campionatului Mondial din Suedia, scorul rămânând 1-3. FRTM a contestat faptul că echipa României pentru întâlnirea cu Olanda a fost hotărâtă de arbitru, acesta alegând jucătoarele în ordine alfabetică, iar cele mai bune componente, Samara și Szocs, au fost excluse de pe foaia de joc.

Potrivit FRTM, antrenorul României a aflat că foaia de concurs pe care voia să o completeze era deja făcută, de arbitru, pentru că nu s-a prezentat cu o oră înainte, o regulă nouă, adoptată în seara anterioară, când tricolorele erau la antrenament.
Federația Română spune că nu a fost informată, regulamentul fiind doar postat online, adăugând că, fie și potrivit noilor reglementări, arbitrul nu putea completa foaia decât în ordinea jucătoarelor noastre din clasamentul mondial.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.