Coaliția penalilor din UDMR. Uniunea refuză să recunoască autoritatea statului de drept din România

Coaliția penalilor din UDMR. Uniunea refuză să recunoască autoritatea statului de drept din România

Coaliția penalilor din UDMR. Uniunea refuză să recunoască autoritatea statului de drept din România

by July 27, 2018 0 comments

UDMR crează o coaliție a penalilor pentru a se proteja în fața legilor României.  Formațiunea maghiară se transformă într-un grup infracțional organizat, care reneagă ordinea de drept în țara în care trăiesc. Astfel, Uniunea a desemnat-o Ana Horvath, vicepreședinte executiv, să  coordoneze  crearea unui fond de solidaritate în vederea sprijinirea primarilor care au fost condamnați la amenzi penale și administrative pentru încălcarea legii prin neîndepărtarea steagului Ținutului Secuiesc de pe clădirile instituțiilor. Trebuie precizat că Horvath a primit doi ani de pușcărie, în primă instanță, pentru fapte de corupție, aceasta fiind persoana potrivită, în concepția UDMR  să se ocupe de coalizarea tuturor penalilor din partid.

Liderul UDMR UDMR a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că donațiile vor fi colectate, în primul rând, de la cei peste 2.000 de aleși locali ai Uniunii, de la parlamentari și europarlamentari.

”Am înființat în urmă cu o săptămână, prin intermediul unei asociații, un fond de solidaritate pentru primarii UDMR condamnați să plătească amenzi administrative de zeci de mii de lei pentru neîndepărtarea steagului Ținutului Secuiesc arborat pe clădirile primăriilor, în urma unor procese pornite după somații primite de la prefecți.

Inițiativa a pornit de la ultima decizie a instanței care îl vizează pe fostul primar din Sovata, Peter Ferenc, obligat să plătească 42.000 de lei. Anterior, au mai fost cazurile primarilor din Mădăraș Ciuc și din Miercurea Ciuc, obligați să achite 90.000 de lei, respectiv 75.000 de lei, amenzile fiind exorbitant de mari. În acest cont se vor colecta donații, venite de la cei peste 2.000 de aleși locali ai UDMR, parlamentari și europarlamentari, și se vor plăti acele amenzi”, a spus Horvath, făcând apel la întreaga comunitate maghiară să contribuie la acest fond, având în vedere alte decizii similare care pot să apară, deoarece mai sunt procese pe rol”.

Potrivit acesteia, prin demersul inițiat, UDMR dorește să transmită și un mesaj către comunitatea românească prin care să arate că acțiunile primarilor care au arborat diverse simboluri pe primării nu sunt cauze individuale ale lor, ca aleși locali, ci aceștia au în spate comunități întregi.

”Din partea statului român primim și aceste semnale care încearcă să interzică și să controleze și acele modalități de exprimare a apartenenței noastre comune la anumite simboluri și valori culturale. Noi credem că acest lucru este foarte dăunător, periculos și nedemn față de ceea ce ar trebui să însemne anul Centenarului, sărbătorit de o țară întreagă. Anul 2018 ar trebui să însemne acceptarea de către majoritatea românească a acelor valori care înseamnă o resursă unică a țării, iar astfel de decizii ale instanței merg într-o direcție opusă. O astfel decizie judecătorească încalcă flagrant art. 6 din Constituția României și angajamentele internaționale asumate de România înainte de aderarea la UE și NATO, prin ratificarea Convenției Cadru pentru protecția minorităților naționale”, a subliniat Horvath.

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Horvath Anna, fost viceprimar de Cluj-Napoca, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu executare pentru traffic de influență și spălare de bani. În apărarea sa, după ce a primit vestea, doamna Horvath a declarant că statul roman este unul ”securist”.

În loc să o dea afară din partid, pentru că pătează imaginea UDMR, Kelemen Hunor, președintele Uniunii i-a sărit în apărare: ”I-au fost falsificate probe Annei Horváth, neputându-se vorbi despre un stat de drept în România”. Asta e coaliția penalilor din UDMR!

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.