În atenția Parchetului General! Valeriu Steriu, acuzat, în direct, că a încasat bani pentru a trece la PSD

În atenția Parchetului General! Valeriu Steriu, acuzat, în direct, că a încasat bani pentru a trece la PSD

În atenția Parchetului General! Valeriu Steriu, acuzat, în direct, că a încasat bani pentru a trece la PSD

by July 9, 2018 0 comments

Rareș Bogdan a aruncat o bombă în spațiu public, la emisiunea de duminică seara, ”Jocuri de putere”, care ar putea exploda în viața politică românească: Valeriu Steriu a primit 50 000 de euro de la PSD pentru a trăda PMP și a trece în tabăra social-democrată. ”Domnul Steriu a luat bani și promisiunea că va fi președinte al Comisiei de Agricultură și ministru al Agriculturii, când va fi schimbat Petrea Daea. Numai că pe Daea îl susține Adrian Năstase și Liviu Dragnea nu-și permite să și-l pună în cap pe Năstase, în momentul ăsta. Domnul Steriu a luat bani pentru fiecare parlamentar, din cei patru care au plecat de la PMP. Suma este de 50.000 euro cadou de parlamentar, pentru fiecare om trecut de la PMP la PSD, asta în afară de funcții, locuri în consilii de administrație pentru soții, amante, practica uzuală. Problema este că nici măcar nu le-a dat toți banii oamenilor. A luat el parte și ălora le-a dat doar 30.000”, a declarat Bogdan, în direct, la Realitatea TV,

O asemenea acuzație trezește din nou suspiciunea ”cumpărării” de voturi în Parlament, achiziționarea parlamentarilor la bucată, pentru trecerea mai ușoară a legilor prin Legislativ. De aceea este necesară o investigație a procurorilor de la Parchetul General pentru a clarifica, odată pentru totdeauna, aceste acuzații, care rămân în aer și nu primesc răspuns, confirmare sau informare  din partea organelor de anchetă.

Valeriu Steriu a negat aceste atacuri dure venite din partea jurnalistului Realitatea tv, susținând că-l va da în judecată. De asemenea, senatorul PMP, Iustin Talpoș, plecat de la PMP la PSD susține că există un șantaj al actualei conduceri a PMP la adresa foștilor aleși ai partidului: ”Existau de mult timp disensiuni în partid, erau mari nemulțumiri față de reacțiile publice ale lui Traian Băsescu. Deci, multe motive pentru plecarea din PMP”. În același timp și  senatorul Ion Ganea, care a trecut la PSD a reacționat violent: ”Spuneti-i domnului Băsescu să nu se mai țină de asemenea prostii. Niște idioți”.

Dincolo de aceste acuzații și reacții, rămâne în atenția publicului , traseismul politic, oportunismul și generarea doar de interese proprii în Parlamentul României. În lipsa unor reglementări clare, parlamentarii se plimbă de la un partid la altul, în funcție de cum bate vântul, fără pic de respect față de alegătorii care i-au trimis în Parlament, din partea unor formațiuni politice.

Un campion al traseismul s-a dovedit a fi Valeriu Steriu, care dezertat de la PSD pentru a trece în barca UNPR, apoi PMP, întorcându-se, în cele din urmă, la PSD. A fost un joc de glezne, executat doar pentru a obține funcții publice și avantaje materiale.

Valeriu Steriu este fiul unui comunisto- securist din vremea regimului Ceaușescu. Ion Steriu a ocupat  funcția de director în comerțul exterior al României cu produse chimice (zona de influență a Elenei Ceaușescu), iar după Revoluție s-a lansat în afaceri.

Meseria de bază a lui Valeriu Steriu este de  prelucrător prin așcheriere, iar mai târziu a absolvit Politehnica București, Facultatea Mașini Unelte. În cele din urmă, pe plan profesional, se  orientează spre agricultură și își dă doctoratul în agronomie, devenind profesor universitar. Steriu junior își va face ucenicia în afaceri alături de tatăl său. Dar nu se mulțumește doar cu atât și începe să se miște în cercurile puterii. Mai întâi lucrează cu Adrian Năstase, fiind secretar de stat la Agricultură în perioada 2001-2004, apoi, după ce Băsescu ajunge la putere, Steriu devine un apropiat al acestuia. Trece la UNPR, iar noul lider în umbra căruia crește vertiginos, este Gabriel Oprea. După ce Oprea cade în dizgrație, se prinde bine la PMP, și ajuge din nou în Parlament. La al treilea mandat! Mai întâi în PSD, apoi în UNPR, PMP și înapoi în PSD. Prietenia cu Oprea îi aduce ridicarea în gradul de locotenent-colonel în rezervă, deși făcuse armata la termen scăzut, 9 luni.

În același timp, ceilalți doi senatori PMP care au dezertat la PSD, provin din UNPR, unul, fost colaborator al Securității, dovedit de CNSAS( Ion Ganea), altul, un critic dur al lui Liviu Dragnea și al partidului său, care a ajuns partener al acestui ”infractor” (Iustin Talpoș).

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.