Curat murdar! Șefii CJ Arad se apără în instanță pe banii publici

Curat murdar! Șefii CJ Arad se apără în instanță pe banii publici

Curat murdar! Șefii CJ Arad se apără în instanță pe banii publici

by November 9, 2018 0 comments

Șeful Consiliului Județean Arad și adjunctul său  își plătesc avocat din banii publici în război cu fostul director executiv al ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor.  Un cras conflict de interese! După ce a fost dat afară din funcție,  Adrian Țolea  i-a dat în judecată pe cei care asigură conducerea ADI SIGD, pentru încălcarea legii. Pentru a se apăra, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea au apelat la avocați din afara instituției, nu la juriștii companiei, dar, în schimb, nu au băgat mâna în buzunarul propriu ci au scos bani din bugetul alocat cumunității arădene. Ca să-și scape pielea în acest proces în care sunt acuzați de abuz în serviciu și folosirea funcției în mod abuziv, cei doi locotenenți ai lui Gheorghe Falcă, au apelat la un avocat specializat în această speță, neavând încredere în departamentul juridic al ADI SIGD, oameni angajați pentru a apăra interesele companiei.

Ziarul arad24.net prezintă acest caz de căpușare a banului public:

”Scandalul gunoaielor care au sufocat în luna mai Aradul s-a mutat la Tribunalul Arad, după ce singurul vinovat al întregii situații a fost găsit Adrian Țolea, directorul executiv al ADI SIGD. În timpul procesului s-a aflat și modul în care președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și adjunctul său, Sergiu Bîlcea își plătesc în nume personal avocatul care să îi apere.

În dosarul 1541/108/2018, pe rolul Tribunalului Arad, Iustin Cionca și Segiu Bîlcea, în nume personal, sunt parte în procesul intentat de Adrian Țolea fostului său loc de muncă, ADI SIGD. Desigur că atât președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, cât și vicepreședintele Bîlcea au dreptul la apărare și la angajarea unui avocat. Numai că, de această dată, avocatul a fost plătit din banii unei asociații ca să apere două persoane fizice. Conform actelor prezente la dosar, ADI SIGD a fost apărată de avocatul Fanu Moca, iar doctorul în drept Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea, de avocat Diana Zbîrcot. Totul pare extrem de normal și firesc doar că plata avocatului Diana Zbîrcot, care a apărat două persoane fizice, a fost achitată din banii ADI SIGD. Dovada este factura fiscală seria I nr.14/21.09.2018 însoțită de ordinul de plată care arată clar cum s-au plătit 3.000 de lei din banii Asociației care ar trebui să gestioneze reciclarea deșeurilor în județul Arad.

Adrian Țolea, directorul executiv concediat de la ADI SIGD spune că acest lucru nu este firesc și solicită de la forurile de conducere ale ADI SIGD să spună cine a aprobat din fonduri publice plata avocatului pentru două persoane fizice și în baza cărui document. Actele arată clar că nu este vorba despre o eroare și este cu atât mai grav faptul că un doctor în drept acceptă ca avocatul care îl apără în calitate de persoană fizică să fie plătit din fondurile publice ale unei asociații (publice, pentru că bugetul ADI SIGD este alimentat din cotizațiile membrilor asociați, reprezentanți ai celor 78 UAT din județul Arad adică primării și consiliul județean)”.

Citește mai mult AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.