Cum a boicotat Gheorghe Falcă, sărbătorirea Centenarului, la Arad: s-a vândut pe trei arginți, UDMR-ului

Cum a boicotat Gheorghe Falcă, sărbătorirea Centenarului, la Arad: s-a vândut pe trei arginți, UDMR-ului

Cum a boicotat Gheorghe Falcă, sărbătorirea Centenarului, la Arad: s-a vândut pe trei arginți, UDMR-ului

by December 4, 2018 0 comments

Gheorghe Falcă a reușit să-și bată joc, din plin, de Centenarului Marii Uniri. Aradul, una dintre capitalele Marii Uniri, locul unde a fost pregătită Adunarea de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, a fost scos de pe lista marilor evenimente dedicate sărbătoririi a 100 de ani de România Mare. Boicot sau ignoranță? Surse bine informate susțin că Falcă a blocat organizarea unor mari evenimente dedicate Centenarului, în urma unui compromis făcut cu UDMR, formațiune care asigură PNL-ului majoritatea în consiliul local. De asemenea, primarul ubei  și-a manifestat totalul dezinteres față de cinstirea orașului cu ocazia   Ziua Națională a României, fugind la Alba Iulia, pentru a fi prezent la întâlnirea cu șeful de partid, Ludovic Orban și cu președintele Klaus Iohannis, în disperarea de a prinde un loc eligibil pentru europarlamentarele din 2019.

Potrivit unor documente scoase la iveală, acum, după sărbătorirea Marii Uniri, primarul Aradului a dosit, din septembrie,  cererea Ministerului Culturii și Identității Naționale prin care se solicita administrației locale să ofere un teren, cu titlul gratuit,  pentru amplasarea ansamblului statuar dedicat Marii Uniri. Deabia astăzi, la 3 zile după Marea Sărbătoare, primarul Falcă a introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local, cererea Ministerului privind ”acordarea dreptului de superficie cu titlul gratuit Ministerului Culturii și Identității Naționale situat în strada Corneliu Coposu, înscris în CF nr. 350957 Arad, unde urmează să fie amplasat monumentul Marii Uniri”.

Deputatul de Arad, Adrian Todor,  declară că ” este incredibilă atitudinea antiromânească pe care a avut-o primarul Gheorghe Falcă, cel care a făcut posibil ca orașul nostru să nu aibă un monument al Marii Uniri. Abia după 1 Decembrie, Falcă binevoiește să ceară Consiliului Local să pună la dispoziția Ministerului Culturii terenul pentru amplasarea monumentului, deși Ministerul a cerut acest lucru, încă din 7 septembrie. În aproape 3 luni, monumentul putea fi ridicat și puteam sărbători Marea Unire, la Arad, cum se cuvine. Este păcat că orașul a ajuns pe mâna unui om care calcă în picioare, tot ce ține de obiceiuri, de tradiții, de ceea ce este important pentru Arad. Iar mai nou, calcă ân picioare tot ce este românesc, probabil și din dorința de a primi voturile necesare în Consiliul Local de la UDMR. În mediul politic s-a auzit de multe vreme despre târgul dintre Falcă și colegii săi de la UDMR, cărora le-a promis că nu va amplasa monumentul Marii Uniri până la 1 Decembrie 2018”.

În același timp,  deputatul Florin Tripa acuză ”  totalul dispreț față de arădeni,  manifestat de Gheorghe Falcă și Marinel Cionca, care  nu au găsit de cuviință să celebreze Centenarul Marii Uniri acasă, în chiar Capitala spirituală a marelui act istoric. Calcule meschine, politicianiste, i-au mânat, în mod slugarnic, în alaiul figurației de rezervă a PNL”, fiind prezenți la Alba Iulia, unde s-a adunat conducerea PNL. Nu că aceste triste personaje ar avea ceva în comun cu liberalismul sau cu istoria acestui partid. Obișnuiți să oficieze în chip de paharnici, cameleonii s-au aciuit acolo unde i-a mânat interesul mărunt, în cortegiul de rang secund a politicienilor pe care îi slujesc. Falcă, care nu a avut niciodată simțul ridicolului, se visează deja cu un picior la Bruxelles și a trebuit să pupe obligatoriu mâinile celor care, chipurile, l-ar propulsa într-o carieră europeană”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.