Provocarea UDMR: O coaliție a opoziției, coordonată de Uniune

Provocarea UDMR: O coaliție a opoziției, coordonată de Uniune

Provocarea UDMR: O coaliție a opoziției, coordonată de Uniune

by December 20, 2018 0 comments

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a invitat joi PNL și USR să facă o coaliție care să elaboreze, sub coordonarea Uniunii, un program alternativ de guvernare cu care să vină la următoarea moțiune de cenzură. „Poate așa va crește șansa d-voastră de a prelua guvernarea, dacă întradevăr vă doriți acest lucru”, a comentat Kelemen.

“Nu e un argument să nu arătați scris pe hârtie și asumat pentru anii următori. Un precedent există. A făcut așa ceva USL în 2012, ne-au dat jos de la guvernare. Nu ne-a picat bine nici mie, nici țării. Stimați colegi, ar fi nevoie de un program de guvernare, de viziune și un premier asumat. Ar fi bine nu numai pentru Opoziție, dar și pentru coaliția de guvernare, poate ar înțelege colegii din arcul guvernamental că nu poți să faci prin forță”, a fost mesajul lui Kelemen Hunor pentru Opoziție.

“Vin cu o propunere provocatoare: n-ați reușit să produceți un program alternativ de guvernare în doi ani, și vă propun să pregătim împreună. Dar ca să nu vă uitați strâmb și cu gelozie unii la alții, să facem sub coordonarea noastră. Vom pregăti un document în februarie, martie, aprilie, așa, când vine vremea moțiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiți. Și dacă nu veți avea un nume de prim ministru până la următoarea moțiune, vă vom propune noi la momentul potrivit. Poate așa va crește șansa d-voastră de a prelua guvernarea, dacă într-adevăr vă doriți acest lucru. Altfel, toată lumea va fi convinsă că, de fapt, vă convine această situație. PSD guvernează, voi arătați cu degetul spre UDMR și vă prefaceți că sunteți în opoziție, mai faceți câte o poză cu doamna Dăncilă și așteptați cu nerăbdare anul de grație 2020”, a mai spus Kelemen Hunor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.