Studiu: De ce 6 din 10 persoane din județul Argeș aleg să-și încălzească casa printr-o centrală cu gazeificare

Studiu: De ce 6 din 10 persoane din județul Argeș aleg să-și încălzească casa printr-o centrală cu gazeificare

Studiu: De ce 6 din 10 persoane din județul Argeș aleg să-și încălzească casa printr-o centrală cu gazeificare

by December 6, 2018 0 comments

Încălzirea pe timpul iernii este o sarcină destul de dificilă ținând cont de prețul unei centrale în zilele de astăzi. Mai mult de atât, combustibilul folosit pentru a încălzi o casă întreagă are și el un preț, care cu atât mai mult îți va accentua nehotărârea în momentul în care vine vorba de o decizie.

 

Trei mari tipuri de centrale existente vin cu suita lor de avantaje și dezavantaje, dar acest lucru nu înseamnă că poți să alegi pe oricare. Spre exemplu, centralele cu gazeificare au o serie bine cunoscută de avantaje prin care se deosebesc de celelalte tipuri. Iată principalele caracteristici cu care majoritatea persoanelor sunt de acord:

 

Performanță și eficiență

 

Ținând cont că în medie sunt suficienți 40 wați pentru a încălzi un metru cub de aer, o casă din Pitești cu 114 m², cu parter și un nivel superior, cu geamuri termopan și o înălțime a suprafeței utilizabile de 4,5 m, centrala ar necesita aproximativ 12 Kwh pentru o temperatură constantă de 20℃.

 

Un astfel de aport de putere fiind unul relativ mic pentru o casă, astfel costul gazului ar putea ajunge chiar și la 900 de lei pe lună pentru toate facilitățile pe care le poate oferi. Acestea nu necesită alimentare sau mentenanță foarte regulată, dar solicită existența unei racordări la o rețea de gaz metan. Un alt dezavantaj pe care lumea îl observă este cel al întreținerii, care poate fi realizată doar de către persoane specializate. Cu toate acestea nu se compară cu nevoia constantă de a vâna prețuri ale metrului cub de lemne sau aportul constant al acestora.

 

Ușor de folosit

 

Pe lângă faptul că ocupă un spațiu foarte mic, ușurința de utilizare este un mare avantaj al centralei cu gazeificare. Cu doar două butoane poți să-ți setezi temperatura apei sau a aerului oricând. Totuși, costul centralei propriu zise, plus cel al instalațiilor aferente este destul de ridicat, ajungând în medie chiar și la 9.000 de lei.

 

Din multe puncte de vedere, acest tip de centrale s-ar clasa undeva la mijloc față de celelalte două feluri de centrale termice, datorită faptului că întreținerea acesteia este mai scumpă decât cea a unei centrale similare pe combustibil solid. Totuși diferența nu este foarte mare, marja fiind undeva la 10% atunci când se compară costurile lunare.

 

Poți să vezi mai multe exemple cu un click aici, unde poți consulta specificații tehnice, prețuri, modele dar și alte tipuri de centrale pentru a-ți formula o părere proprie. Argumentele de mai sus reprezintă principalele motive pentru care acest tip de centrale pot reprezenta „aurita cale de mijloc” , dar până la urmă, performanța fiecăreia ține de subiectivism și reprezentativitatea specificațiilor pe care o are fiecare model în parte pentru dumneavoastră.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.