Crin Antonescu: Antipesedismul trebuie să însemne o alternativă nu o ciorovăială permanentă

Crin Antonescu: Antipesedismul trebuie să însemne o alternativă nu o ciorovăială permanentă

Crin Antonescu: Antipesedismul trebuie să însemne o alternativă nu o ciorovăială permanentă

by January 14, 2019 0 comments

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că se încadrează ”cu vârf şi îndesat” în criteriile stabilite de PNL pentru candidaţii la europarlamentare, subliniind că este ”cât se poate de anti-pesedist”.

“În ce priveşte criteriile din portretul robot pe care l-a făcut domnul Orban unui bun candidat la europarlamentare şi în general pentru acest partid, (…) personal cred că mă încadrez chiar cu vârf şi îndesat pentru că cu valorile dreptei liberale am fost de aproape 30 de ani, încercând să le definesc mai clar sau să contribui la eforturile de definire a lor, că ele nu se reduc la a fi anti-PSD, nu au cum. În al doilea rând, în ceea ce priveşte anti-pesedismul, nu vreau să par lipsit de modestie într-o vreme în care este concurs de anti-pesedism, dar şi sincer cred că nu am de luat lecţii. Unu la mână, pentru că puţini oameni în ţara asta în viaţa politică au motive să nu iubească PSD aşa cum am eu, nu trebuie să explic de ce. Doi la mână, cred că puţini oameni politici au produs daune PSD cum totuşi am produs eu şi nu aş da decât exemplul faptului că, asumându-mi o decizie pe care nu o regret absolut deloc, o decizie corectă, dar grea, în 2014, am făcut cred singurul pas care putea împiedica PSD să aibă astăzi preşedinte”, a afirmat Crin Antonescu la Antena 3, citat de Agerpres.

El a adăugat că “anti-pesedismul efectiv şi cu sens trebuie să însemne o alternativă şi nu o ciorovăială permanentă”.

“Familia politică europeană, pentru cine are scăpări de memorie sau este tânăr intrat în viaţa politică, aduc aminte că tot decizia mea ca preşedinte a fost (…) de a duce partidul în PPE (…). Nu cred că mi se pot da lecţii de anti-pesedism. Eu sunt cât se poate de anti-pesedist. Nu sunt idiot, asta e altceva. Cred că anti-pesedismul efectiv şi cu sens trebuie să însemne o alternativă şi nu trebuie să însemne o ciorovăială permanentă, cum nu trebuie să însemne ocultarea unor lucruri grave care se întâmplă în România şi pe care nu le face PSD”, a afirmat Antonescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.