Tăriceanu forțează o candidatură unică PSD-ALDE pentru prezidențiale

Tăriceanu forțează o candidatură unică PSD-ALDE pentru prezidențiale

Tăriceanu forțează o candidatură unică PSD-ALDE pentru prezidențiale

by January 7, 2019 0 comments

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD-ALDE la alegerile prezidențiale nu ar fi mai oportună decât două candidaturi din partea formațiunilor din coaliție, dar susține că un anunț va fi făcut după o consultare în partide.

“Toma Petcu nu a făcut o declarație belicoasă. Da, e o constatare într-adevăr, pentru că din 2000 încoace niciun candidat al PSD nu a câștigat alegerile. Din contră, le-a pierdut la un scor foarte strâns și Adrian Năstase și Mircea Geoană. Probabil că mai trebuie ceva în plus. Și e de analizat dacă o canditură comună din partea PSD-ALDE nu ar fi mai oportună decât una a PSD, pentru maximizarea șanselor candidatului”, a declarat Tăriceanu duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV, potrivit Mediafax.

Întrebat când va anunța dacă își depune candidatura, Tăriceanu a completat: “Un astfel de anunț nu va fi făcut decât după o consultare individuală a partidelor noastre și în funcție de cel care oferă cele mai bune șanse pentru câștigarea viitorului mandat prezidențial”.

În luna noiembrie a anului trecut, Tăriceanu spunea că cel mai bun moment pentru nominalizarea prezidenţiabilului este începutul lui 2019, înainte de alegerile europarlamentare.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost avansat ca posibil unic candidat din partea coaliției, după ce acest scenariu ar fi fost adus în discuție inclusiv într-o ședință a PSD.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<