Băsescu către Kovesi: Du-te femeie și spune ce ai de spus

Băsescu către Kovesi: Du-te femeie și spune ce ai de spus

Băsescu către Kovesi: Du-te femeie și spune ce ai de spus

by February 18, 2019 0 comments

Fostul președinte Traian Băsescu îi reproșează fostului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, că nu merge în fața procurorilor și a opiniei publice să se apere și face o greșeală dând impresia că fuge de justiție. Totodată, Băsescu spune că Augustin Lazăr ar trebui să o sfătuiască mai bine.

“Dânsa nu trebuie să fie ostilă justiției. După mine, a greșit și mediatic. Trebuie să spună da, <>. Al doilea lucru. Are prezumția de nevinovăție, de aceea până va fi găsită vinovată de o instanță de judecată, ar trebui măcar să nu îi împiedicăm acest parcurs, pentru că e o poziție importantă. Eu așa aș judeca lucrurile. E adevărat. Sunt unii care spun – ea cui i-a acordat prezumția de nevinovăție? Deci ar trebui să nu se prevaleze exact de lucrurile astea și să pună cu demnitate – da, mă duc în fața procurorului. Până la urmă e colega dânsei care o anchetează. Cum să nu ai încredere în justiție”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

“Dânsa trebuie să fie foarte deschisă și nu să dea impresia că fuge exact de justiție. Cred că dacă află ce am spus poate reflectează. Du-te femeie și spune ce ai de spus. Și în fața procurorului și public. Dar apără-te”.

Întrebat de situația de la Parchetul General, cu cenzurarea comunicatelor de presă ale Secției de Investigare a Magistraților, de către biroul de presă al instituției, Băsescu a afirmat: “E în neregulă dezinformarea. Adică a tăiat numele. Aduceți-vă aminte cu ce detalii se dădeau – inculpatul X care a făcut un prejudiciu de 300 milioane de euro. Sper să nu meargă până la punctul în care să se decredibilizeze. El, ca procuror mai bătrân și hârșâit, ar trebui să îi spună – <>, Refuzând procurorul nu faci decât să creezi câmp de dezbatere în continuare”, a mai spus fostul președinte.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.