Cum iși răsplătește Falcă prietenii care l-au făcut profesor. Nu din buzunarul propriu, ci al arădenilor

Cum iși răsplătește Falcă prietenii care l-au făcut profesor. Nu din buzunarul propriu, ci al arădenilor

Cum iși răsplătește Falcă prietenii care l-au făcut profesor. Nu din buzunarul propriu, ci al arădenilor

by February 13, 2019 0 comments

Face ce face, dottore Falcă și o mai pune de o infracțiune, care ar  putea duce la întocmirea unui nou dosar la DNA. Cum celelalte cazuri sunt blocate  prin birourile procurorilor, primarul de la Arad continuă să-și facă de cap cu banii publici. Mai nou, Gheorghe Falcă poate fi găsit suspect de conflict de interese penal, în urma unei afaceri controversate, prin care căpușează bugetul local cu cel puțin 50 000 de euro pe an.

Primarul Falcă a primit un sprijin ”neprecupețit” să ajungă profesor la Universitatea ”Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Comunicare si Relații Publice. La schimb, decana care-i semnează pontajele la facultatea cu pricina,  doamna Speranța Milancovici, a fost numită consilier al edilului la Primăria Arad. Ea apare în conferințele de presă, alături de primar, fiind considerată o persoană de bază în anturajul lui Falcă. Astfel, șefa lui Falcă de la Facultatea de Comunicare este subordonata aceluiași Falcă, la primărie!

În același timp, este de semnalat faptul că  rectorul de la Goldiș, doamna Coralia Cotoraci , este vecina de duplex cu primarul. Adică, amândoi locuiesc în aceeași vilă, despărțiți doar de un zid. Nu este de neglijat nici faptul că Gheorghe Falcă se află și în conducerea Fundației Universitare Vasile Goldiș, cea care patronează universitatea în a cărei facultate predă chiar el. Iar președintele fundației este aceeași doamnă, Coralia Cotoraci, aceeași vecină cu primarul Aradului. Și aici relația este interesantă: vecina lui Falcă este șefa acestuia, la Universitatea Vasile Goldiș. După expresia, ”vecinul de lângă casă, niciodată nu te lasă”!

Hotărârea de la CLM Arad, din 9 ianuarie 2019, prevede,   la alin.2 că  “în cazul absenţei domnului Gheorghe FALCĂ, Primarul Municipiului Arad sau în situaţia imposibilităţii exercitării mandatului, atribuţiile de reprezentare a Municipiului Arad în Consiliul Director al Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” din Arad vor fi îndeplinite de către domnul Laurenţiu Călin BIBARŢ,  viceprimar al  Municipiului Arad”.

Frumoasă combinație, care nu poate fi descifrată și încadrată administrativ și penal, decât de Agenția Națională de Integritate și de DNA!

Mai mult, pentru a compensa serviciile și oportunitățile personale oferite de Universitate, Falcă a dat o hotărâre de primar,  trecută prin consiliul local, prin care Colegiul Economic își mută orele de curs la ”Vasile Goldiș”, pe perioada renovării clădirii acestui liceu.  Nu gratis, ci pe 4000 euro/lunar. Asta, deși, exista varianta gratis, propusă de Inspectoratul Școlar, prin care elevii de la Colegiul Economic se puteau muta la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, unde spațiul era mult mai generos.

Dar, așa cum a declarat inspectorul școlar județean, Anca Stoenescu, Primăria încearcă să salveze Universitatea Vasile Goldiș. O recompensă financiară, dar nu din buzunarul primarului, ci din banii publici. „Colegiul economic are 27 de clase, undeva la 800 de elevi. Spaţiul de pe Eminescu, de la Vasile Goldiș,  am înţeles că în prezent are 15 săli de clasă micuţe, cu holuri înguste. Li s-a promis că o să mai primească 4 săli de clasă în fostul studio al Televiziunii Arad, de la ultimul etaj. Având în vedere că orele se vor desfăşura şi dimineaţa şi după-masa, vă întreb de ce nu v-aţi gândit să utilizăm unităţile de învăţământ pe care le avem pe gratis, doar cu plata utilităţilor? Aici se va plăti chirie de 4.000 de euro pe lună plus utilităţi, timp de cel puţin un an… dar eu zic că reabilitarea nu se va termina într-un an. Acum… ştim că Universitatea «Vasile Goldiş» este la limită şi spaţiile sunt deja puse pe OLX… Dar haideţi să redenumim acest proiect! Salvăm Universitatea «Vasile Goldiş»? Pe banii noştri?”, susține doamna Stoenescu.

În concluzie,  o mână spală pe alta, după modelul clasic, am putea spune, de trafic de influență. Dar nu suntem noi magistrații care trebuie să judece, noi doar pronunțăm judecăți de valoare.

Precizăm că Gheorghe Falcă s-a făcut doctor în comunicare, printr-o lucrare elogiu la adresa lui Traian Băsescu, nașul copilului lui. ( citiți AICI)

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.