De la Ceaușescu, la Cioloș. Creșterea și descreșterea politică a unui important lider Plus

De la Ceaușescu, la Cioloș. Creșterea și descreșterea politică a unui important lider Plus

De la Ceaușescu, la Cioloș. Creșterea și descreșterea politică a unui important lider Plus

by March 4, 2019 0 comments

Plusul lui Cioloș se dovedește a fi un partid sugativă pentru oportuniști și traseiști politic. În timp record, a reușit să aducă în formațiune  personaje recrutate din zona serviciilor sau din sectoare militarizate,  de la  oameni  cu vederi de extremă dreaptă pînă la  foști lideri comuniști, îmbrăcați, după revoluție,  în haine de dreapta.

Partidul condus de Cioloș colcăie de foști și actuali securiști, foști lideri comuniști și actuali traseiști, foști angajați în structurile militarizate și actuali activiști. Chiar  Cioloș, rudă cu Virgil Ardelean, fost șef al DIPI din MAI, a cărei soră lucrează în aceleași structuri, a fost șef al tineretului PUNR, înființat de Valeriu Tabără, fost membru PCR. Mai mult,  Plus, partidul preluat de Tabără, a fost înființat de un fost torționar, Alexandru Iordache, care l-a anchetat pe istoricul Marius Oprea.

În această structură politică confuză ideologic, care își trage seva din fostele structuri ceaușiste, se remarcă și prezența unui  traseist politic care s-a specializat în migrația de la un partid la altul, în funcție de cum bate vântul electoral. Este vorba despre europarlamentarul Cristian Preda, care și-a făcut ucenicia în PCR, fiind membru UASCR între 1987-1989, ocupând chiar funcția de cenzor UTC. După 1989, a făcut un salt uriaș de la extrema stângă, către soroșismul de dreapta, fiind unul dintre beneficiarii finanțării venite către GDS, din partea ”filantropului” american.

După ce s-a hrănit din regimul  președintelui Emil Constantinescu ( fiind consilier prezidențial), Preda a simțit aerul schimbării și a trecut în barca lui Băsescu, activând în PDL, partid care l-a propulsat în Parlamentul European.  A obținut al doilea mandat la Parlamentul European, sprijinit de Elena Udrea, după care, când s-a văzut cu sacii în căruță, a început să o denigreze, dându-se mare luptător anticorupție. Nu s-a arătat contrariat pe când se afla pe primele locuri de candidați la PE din partea PMP, deși campania lui electorală era plătită, potrivit celor relatate de presă,  din bani murdari, mai exact, din șpaga Microsoft.

După ce s-a văzut în PE, Cristian Preda s-a alăturat găștii Monica  Macovei- Laszlo Tokes, constituindu-se într-un cor al denigrării permanente a României.  De altfel, Preda a fost singurul care s-a opus retragerii medaliei ”Steaua României”, lui Laszlo Tokes, după nenumărate acțiuni ale extremistului maghiar  îndreptate împotriva României,  în Parlamentul European. În același timp, noul lider PLUS, nu s-a remarcat în PE decât prin luări de poziție foarte dure la adresa Bucureștiului, solicitând, la Bruxelles, de curând, retragerea finanțărilor nerambursabile  acordate României, pe motiv de nerespectarea statului de drept. Prin această măsură, Preda pedepsea întreaga țară pentru politica controversată a Guvernului român.

De asemenea, Cristian Preda s-a aflat în vizorul procurorilor anticorupție, în anul 2007, când era decan al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București. Atunci, Preda era acuzat de Corpul de Control al Guvernului  de deturnare de fonduri dintr-un program european, Tempus-Phare, în urma unui scandal european. Fiind vorba de bani mulți, anchetatorii au deschis dosare penale în mai multe țări europene, punând sub semnaul întrebării modul în care sunt cheltuiți banii pe asemenea programe. În cele din urmă, procurorii PNA au pus batista pe țambal în acest dosar, pentru a acoperi controversele din jurul acestui subiect.

Acum, Cristian Preda s-a înscris în PLUS, poate cam târziu pentru că a pierdut competiția internă pentru desemnarea candidaților la PE, în cadrul alianței cu USR. Dar acesta se pregătește pentru alegerile parlamentare din 2020.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.