3 daunatori ascunsi din spatele calculatoarelor: Dezavantaje ale tehnologiei, de care NU stiai pana acum

3 daunatori ascunsi din spatele calculatoarelor:  Dezavantaje ale tehnologiei, de care NU stiai pana acum

3 daunatori ascunsi din spatele calculatoarelor: Dezavantaje ale tehnologiei, de care NU stiai pana acum

by April 9, 2019 0 comments

Datorită vitezei sale incredibile, a acurateței și a stocării informațiilor, computerul a ușurat viețile tuturor oamenilor. Putem denumi computerul ca fiind o mașină versatilă deoarece este foarte flexibilă în a-și îndeplini atribuțiile. Totuși, computerele au multe avantaje dar și dezavantaje. De avantajele sale stim deja, alcatuiesc o lista interminabile. Cu toate acestea, computerele si tehnologia din ziua de astazi vin cu cateva dezavantaje de care nimeni nu te previne.  Inca mai exista secrete?

 

Iti dezvaluim care sunt cei 3 daunatori din spatele calculatoarelor si cum iti pot afecta ei viata de zi cu zi.

 

  • Avantajele calculatorului

 

Este multifunctional

 

Multitasking-ul este unul dintre avantajele majore ale computerului. Oricine poate efectua sarcini multiple, operațiuni multiple, poate calcula probleme numerice în câteva secunde. Computerul poate efectua milioane de instrucțiuni într-o secundă.

 

Cost/ Stochează o cantitate mare de date

 

Calculatorul a devenit în zilele noastre o soluție ieftină. Oamenii pot salva date uriașe într-un buget redus. Baza de date centralizată a informațiilor de stocare reprezintă avantajul major care poate reduce costurile. Atunci când ai nevoie de stocarea datelor, intră aici pentru găsirea soluțiilor optime pentru afacerile tale.

 

Viteză

 

În zilele noastre, calculatorul nu este doar un dispozitiv de calcul.

Acum, calculatorul are un rol foarte important în viața omului. Unul dintre principalele avantaje ale computerului este viteza incredibilă, care îi ajută pe oameni să-și îndeplinească sarcinile în câteva secunde. Toate operațiunile pot fi executate foarte rapid datorită vitezei sale incredibile. De asemenea, stocarea datelor reprezintă un avantaj important al acestuia. Nav este soluția pentru servicii de hosting în cloud, atunci când vrei să beneficiezi de resurse pentru începerea unui proiect de tip star-up în mediul online.

 

Precizie

 

Unul dintre avantajele importante ale calculatorului este acela că poate efectua nu numai calcule, ci și cu precizie.

 

Securitatea datelor

 

Computerul oferă securitate împotriva acțiunilor nedorite de la utilizatori neautorizați, cum ar fi atacurile de tip cyberattack sau accesul nepermis.

 

  • Dezavantajele calculatorului

 

Viruși și atacuri de hacking

 

Hacking-ul este pur și simplu un acces neautorizat pe computer pentru un scop ilicit. Virusul este transferat din atașamentul de e-mail, văzând o reclamă de pe site-ul infectat, prin intermediul unui dispozitiv amovibil cum ar fi USB. Odată ce virusul este transferat în computerul gazdă, acesta poate infecta fișierul sau alte documente importante.

 

De exemplu: O mare parte a internetului a scăzut, inclusiv Twitter, Netflix, Reddit și CNN, în octombrie 2016, deoarece cel mai mare atac DDoS a fost lansat pe furnizorul de servicii DYN folosind IOT Botnet.

 

Crime Online Cyber

 

Criminalitatea online informatică se manifestă atunci când computerul și rețeaua s-ar fi putut folosi de datele voastre pentru comiterea infracțiunii. Cyberstalking și furtul de identitate sunt punctele care intră sub incidenta crimelor cibernetice online. De exemplu: se poate obține accesul la contul vostru de cumpărături iar persoana respectivă va putea să vă cunoască detaliile personale, cum ar fi cardul sau numărul cardului, care poate fi folosit abuziv.

 

Reducerea oportunităților de angajare

 

După cum am văzut în sectorul bancar, cei mai înalți angajați ai băncii s-au confruntat cu această problemă când computerul a ajuns în sectorul bancar.

 

Mulți oameni folosesc calculatorul în fiecare zi, fie acasă sau la serviciu, iar unii își petrec cea mai mare parte a zilei în fața calculatorului. Deși computerul ne ușurează viața, prin descoperirea diferitelor informații, uneori acesta duce la probleme fizice și ne reduce contactul cu prietenii și familia.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.