Boicotul primarilor liberali din Timiș. Cum este sancționată dictatura lui Nicolae Robu de proprii membri de partid

Boicotul primarilor liberali din Timiș. Cum este sancționată dictatura lui Nicolae Robu de proprii membri de partid

Boicotul primarilor liberali din Timiș. Cum este sancționată dictatura lui Nicolae Robu de proprii membri de partid

by April 5, 2019 0 comments

Primarii liberali din județul Timiș vor boicota alegerile europarlamentare. Aflați în plin conflict cu șeful filialei, Nicolae Robu, edilii PNL nu au niciun interes sa susțină lista de candidați a partidului. Mai ales că unii candidați, precum Cristian Bușoi și Vasile Blaga nu sunt agreați de partid, aici, în Vestul țării.

Primarii liberali din Timiș consideră că PNL nu a făcut nimic pentru ei, nici conducerea centrală, nici cea locală.  Totodată ei susțin că  șeful filialei, Nicolae Robu, mereu, i-a desconsiderat. De aceea, aceștia  se află  în relații mai bune cu actuala conducere a Consiliului Județean( PSD), care le-a asigurat finanțarea pentru comunitățile pe care le reprezintă.

Edilii liberali i-au reproșat lui Robu, în 2016,  că s-a arătat dezinteresat de obținerea conducerii Consiliului Județean, refuzând să negocieze cu alte partide pentru funcția de președinte a CJ. Astfel, primarii PNL s-au găsit descoperiți,  fără susținere la ”centrul” județului, la mâna consilierilor județeni din alte formațiuni politice. Motiv pentru care ei au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu, acuzându-l pe  Nicolae Robu că le-a întors spatele. Drept urmare,   ei s-ar fi constituit într-o structură de tip ONG, prin care să se susțină reciproc, dincolo de afiliția politică, în vederea obținerii de  finanțare pentru localitățile lor.

Un alt motiv de ceartă dintre șefia organizației  și primari a fost modul dictatorial și descreționar a lui Robu prin care conduce organizația. Asta susțin edilii!

„Atitudinea și comportamentul celui mai mare primar din Timiș lasă de dorit. Dacă nu ești în ton cu Robu, dacă nu-l perii, dacă nu-i tragi scaunul când se aștează la masă, este gata, ești în tabăra cealaltă. Pe cei care am fost vocali ne-a exclus, dar sunt și alții care n-au făcut alegeri și nu i-a exclus, cum ar fi primarul din Gătaia. Dânsul vrea să ne dezbine, dar s-a lovit de un zid mai puternic decât se aștepta”, declara, în 2016,  Petru Roman, primarul din Deta.

În același timp, primarul din Dudeștii Noi, Alina Nica susținea că „nu putem solicita mântuire robuliană. Ni se impută sfidare și indisciplină. Pe parcursul campaniei internă domnul Robu s-a plâns că e persecutat de zmeii fioroși, adică noi, însă un lider adevărat trebuie să treacă peste propriile frustrări și să nu se mai victimizeze. Un lider adevărat găsește soluții, nu pretexte. Toți primarii suntem lideri și ne confruntăm cu diferite situații, dar mereu încercăm să găsim soluții. De aceea eu fac o paralelă cu ce ar trebui să facă un lider la nivel politic. Dacă nu găsești punți de comunicare pentru ca toți să tragă în aceeași parte, înseamnă că nu ești lider, ci cel mult un șef”.

De menționat este, potrivit presei locale,  faptul că  primarii care s-au revoltat  împotriva liderului de filială, Nicolae Robu, sunt cei mai performanți din județ, cei ce au adus cele mai bune rezultate la alegerile locale și parlamentare.

Conflictul nu s-a stins nici astăzi, ci din contră, primarii sunt la cuțite cu Robu. Astfel, s-a ajuns  ca mare parte din edilii liberali din Timiș să refuze participarea la reuniunea conducerii centrale a PNL pentru lansarea candidaților la Parlamentul European, care a avut loc la sfârșitul lunii trecute. Mulți s-au dat bolnavi, alții au refuzat, deschis, pur și simplu să vină la Timișoara, cu această ocazie. Edilii PNL i-au întors spatele și șefului partidului, Ludovic Orban, care ar fi dorit o discuție deschisă cu aceștia.

Acest război a fost și este întreținut și de liberalii și pedeliștii vechi, care nu au văzut niciodată cu ochi buni noua conducere a PNL Timiș. În acest context, vezi disputele dintre Robu și Ovidiu Drăgănescu, fost șef al PNL Timiș, sau conflictele dintre Robu și Alin Popoviciu. Odată cu era ”Robu” în PNL Timiș, cei doi foști lideri ai partidului au fost trecuți pe linie moartă. Trebuie menționat faptul că Drăgănescu a fost prefect de Timiș, având o relație foarte bună cu ”provincia” timișeană, iar Popoviciu a fost deputat, cu contacte în rândul primarilor, în special foști pedeliști.

Trebuie menționat că primarii liberali s-au opus și candidaturii lui Cristian Bușoi, susținut de Nicolae Robu, la președinția partidului, la congresul din iunie 2017. Oare cum ar putea să-i facă campanie pentru europarlamentare lui Bușoi, acum? E de notoritate faptul că în epoca Robu, Bușoi, prin intermediul unor diverși interpuși ( rude, în special), a încheiat o serie de contracte dubioase cu Spitalul Județean Timiș. (citește AICI).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.