CNSAS a decis redeschiderea dosarului de verificare a trecutului comunist al procurorului general

CNSAS a decis redeschiderea dosarului de verificare a trecutului comunist al procurorului general

CNSAS a decis redeschiderea dosarului de verificare a trecutului comunist al procurorului general

by April 4, 2019 0 comments

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a decis reverificarea procurorului general Augustin Lazăr, după acuzațiile ce i-au fost aduse în spațiul public, potrivit cărora ar fi refuzat să elibereze un disident anticomunist.

“Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la Procurorul General al României domnul Augustin Lazăr, Colegiul C.N.S.A.S., în şedinţa de astăzi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi, care au fost dezbătute în mass-media”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), remis MEDIAFAX.

Totodată, Colegiul CNSAS transmite că opiniile lui Mădălin Hodor, funcţionar public în cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care a declarat că afirmaţia că Augustin Lazăr a fost „un torţionar” este falsă, iar cel care de fapt a făcut acest lucru era lt.col. Lazăr Gheorghe și a publicat și decizia Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) în acest sens, nu reprezintă punctul de vedere al Consiliului. “Mădălin Hodor nu are mandat de reprezentare din partea Colegiului C.N.S.A.S”, se mai arată în comunicat.

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat ca urmare a apariţiei în spațiul public a informaţiilor potrivit cărora procurorul general Augustin Lazăr, înainte de 1989, ca procuror la Alba, ar fi refuzat că elibereze un disident anticomunist și face verificări.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.