Cum arată județul Arad, condus de PNL! 12 localități cu primari neliberali, zero lei pe 2019 de la Consiliul Județean

Cum arată județul Arad, condus de PNL! 12 localități cu primari neliberali, zero lei pe 2019 de la Consiliul Județean

Cum arată județul Arad, condus de PNL! 12 localități cu primari neliberali, zero lei pe 2019 de la Consiliul Județean

by April 4, 2019 0 comments

PNL își arată fața hidoasă la Arad. Administrația județeană condusă de liberali (Iustin Cionca &Sergiu Bîlcea) pedepsește într-un mod murdar localitățile care nu au aceeași culoare de partid. Mai toate fondurile repartizate pe unități administrativ-teritoriale a cotei de 17,5% din impozitul pe venit se duc la primăriile liberale, în timp ce unele comune care au edil din altă formațiune politică ( mai ales PSD), nu primesc niciun ban. Multe primării au investiții în derulare care ajung să fie blocate din lipsă de ani.

Este un mod ilegal de comportament administrativ  al Consiliului Județean Arad, în condițiile în care fiecare primărie contribuie, cotă parte, la constituirea acestor fonduri din impozitul pe venit al sectorului privat. Mai trebuie precizat că actuala conducere a CJ trebuie să asigure funcționarea tuturor unităților teritoriale, nu numai de culoare PNL, fiind vorba despre buget public, nu de partid. În asemenea condiții, conducerea CJ poate fi acuzată de  deturnare de fonduri, deoarece Consiliul Județean a luat de la primăriile,altele decât PNL, pentru a da la primăriile liberale.

În asemenea situație se află 12 localități cărora li s-au repartizat 0 lei de la CJ. Printre acestea, cea mai populară stațiune din județul Arad, Moneasa, care are primar social-democrat, nu a primit niciun leu de la Consiliul Județean, pe 2019. De asemenea, zero lei au mai ”primit” comunele Archiș, Bârzava, Bocsig, Felnac, Frumușani, Fântânele, Felnac, Ignești, Livada, Păuliș, Socodor, Șistarovăț și Văradia de Mureș.

Totodată, sunt și unități administrative, conduse tot de primari PSD, care au obținut de la CJ,  sume derizorii, reprezentând 10.000-20.000. Consecințele? Mai toate investițiile din aceste localități sunt blocate, din lipsă de finanțare.

Orașul  Chișinău Criș, aflat în plină dezvoltare economică și condus de un primar PSD,  primește doar 100.000 lei, în timp ce comunele liberale, în marea lor majoritate,  au obținut  peste jumătate de milion de lei. Și orașul Lipova, având tot primar PSD este finanțat  de CJ cu doar 200.000 de lei.  Localitatea Pâncota primește doar 70.000 lei, iar comuna Beliu, 160.000 de lei. Sume derizorii au mai primit și comunele Simand, Sicula, Dieci sau Sofronea.

În același timp, primăriile liberale, au primit sume consistente: Curtici – 1 milion de lei, Ineu-1 milion de lei, Sântana – 1 milion de lei, Sebiș-1 milion de lei, Buteni- 600.000 lei, Dorobanți -500.000 lei, Mișca – 550.000 lei, Peregu Mare -500.000 lei, Șintea Mare-500.000lei, Vladimirescu- 700.000lei, Vinga-600.000 lei, Secusigiu-600.000 lei, Șagu-500.000 lei. , Tîrnova- 400.000 lei.

Toți cei păgubiți de gașca lui Cionca&Bîlcea au decis să atace decizia luată de CJ în contencios administrativ, fiind vorba despre un abuz în serviciu săvârșit de conducerea Consiliului Județean.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<