Dezinteres sau rea voință? Cum găsește de cuviință să comunice BEC deciziile privind candidaturile la PE

Dezinteres sau rea voință? Cum găsește de cuviință să comunice BEC deciziile privind candidaturile la PE

Dezinteres sau rea voință? Cum găsește de cuviință să comunice BEC deciziile privind candidaturile la PE

by April 15, 2019 0 comments

Biroul Electoral Central evită să ne-a dea un răspuns clar la o întrebare care a decurs în urma unor suspiciuni legate de corectitudinea întocmirii listei de semnături pentru candidatul independent George Simion. Ziarul nostru a solicitat o verificare a semnăturilor incluse pe acestă listă, în condițiile în care, ne exprimam   temeri legate de faptul că stafful  independentului Simion, ar fi folosit, pentru europarlamentare,  multe semnături din campania ”Un milion pentru unire”,  ce s-a derulat, anul trecut.

În primul rând BEC nu ne-a oferit niciun răspuns la sesizarea noastră din data de 29 martie, când puneam sub semnul întrebării capacitatea echipei lui George Simion, formată doar din 10 oameni, de a aduna, în doar câteva zile, 96.000 de semnături. În acest context atrăgeam atenția asupra  posibilității existenței a unui  număr mare de semnături false și întrebam dacă s-au făcut verificări pe aceste liste.

Pentru că nu primeam niciun răspuns, am revenit cu o altă cerere, pe data de 8 aprilie, în care solicitam din nou explicitații pe acest caz. Răspunsul oferit a fost halucinant: ”Urmare a adresei dumneavoastră, înregistrată la Biroul Electoral Central, cu numărul 278/C/BEC/PE/08.04.2019, vă comunicăm că, în urma verificării, pe fond și pe formă, conform legii 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European (…), Biroul Electoral Central a adoptat decizia nr.47/D /06.04.2019 privind admiterea candidaturii depuse de candidatul independent George Simion la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, așadar, anterior sesizării dumneavoastră”.

Cu alte cuvinte, BEC ne spune că sesizarea noastră a fost tardivă, că deja se luase decizia aprobării candidaturii lui George Simion. Juedcătorii Biroului Electoral Central au găsit de cuviință să ne ofere un răspuns la cea de-a doua solicitare, care era întârziată, dar fără să ne trimită un răspuns  la prima cerere, care era ”în termen”. O scrisoare către BEC, pierdută pe drum, care, poate,  nu  prezenta interes pentru judecătorii Biroului Electoral. Nu a fost recuperată decât a doua scrisoare, care era irelevantă, pentru ei.

Am cerut, binențeles,  noi explicații pentru această situație ilară. Care a fost răspunsul BEC? ”Urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm că adresa la care faceți referire, a fost avută în vedere la adoptarea de către BEC a deciziei 47/D/ BEC/PE/06.04.2019, privind admiterea candidaturii depuse de cadidatul independent George Simion”.

Deci, inițial, BEC ne spune că cererea noastră a fost tardivă, apoi ne răspunde că a fost luată în calcul, în analizarea candidaturii lui George Simion. Ce putem noi înțelege din această mostră de comunicare oferită de Biroul Electoral Central?  Oricum nici acum nu suntem dumiriți dacă BEC a verificat sau nu lista de semnături a candidatului independent, George Simion. Drept urmare, am mai făcut o solicitare, săptămâna trecută,  la care, până acum nu am primit niciun răspuns.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.