Modestie și opulență. Papa Francisc, cu Loganul, Iohannis, cu Mercedes

Modestie și opulență. Papa Francisc, cu Loganul, Iohannis, cu Mercedes

Modestie și opulență. Papa Francisc, cu Loganul, Iohannis, cu Mercedes

by May 31, 2019 0 comments

Modestia și simplitatea sunt mesajale pe care Papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a afla într-o vizită oficială în afara Vaticanului. În România, Papa este transportat cu un Logan simplu și a mers cu geamurile coborâte.

Mulți dintre români s-ar fi așteptat probabil ca Papa Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan, scrie Mediafax. Singurul lucru care arăta că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă “Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetății Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu mașini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, mașină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.