Un deputat USR, reclamat la CNCD pentru încurajarea unor atitudini golănești față de pensionari

Un deputat USR, reclamat la CNCD pentru încurajarea unor atitudini golănești față de pensionari

Un deputat USR, reclamat la CNCD pentru încurajarea unor atitudini golănești față de pensionari

by May 12, 2019 0 comments

Deputatul USR, Cosette Chirirău, a fost reclamat la Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD), fiind acuzat de europarlamentarul Cătălin Ivan și de Prodemo că ar fi încurajat „umilințele” la care au fost supuși unii protestatari la Iași, în care s-au aruncat bancnote de 1 leu. Cătălin Ivan, a scris, pe pagina sa de Facebook, că împreună cu Prodemo (, a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, ca urmare „a actelor de discriminare” comise în municipiul Iași.

„Dreptul la demnitate este unul fundamental, înscris în Carta drepturilor omului. (…) Democrația reprezintă dreptul oricărui cetățean de a alege, deci nu de a alege doar ceea ce ne place nouă. Și democrația este o valoare fundamentală a Uniunii Europene. Combaterea excluziunii sociale și a discriminării este unul dintre obiectivele Uniunii Europene. Din toate aceste motive, vă îndemn: nu luați în derâdere pe nimeni, indiferent în cine crede, pe cine votează ori cum gândește! Fiți demni, căci suma demnităților fiecăruia dintre noi reprezintă demnitatea națională! Dacă noi ne batjocorim între noi, cum ar putea să ne respecte ceilalți? Împreună cu PRODEMO, am sesizat astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, ca urmare a actelor de discriminare comise în municipiul Iași”, a scris Cătălin Ivan.

Postarea sa a fost distribuită și de Prodemo, care adaugă faptul că „tolerarea unor acte aparent nesemnificative de discriminare sau de violență dă naștere dezvoltării altora. De aceea, trebuie să reacționăm, nu încurajându-le, ci combătându-le! Doamna Cosette Chichirău, deputat USR de Iași, a considerat necesar să laude asemenea comportamente agresive și umilitoare. PRODEMO le desfide. Am sesizat Consliului Național pentru Combaterea Discriminării cu privire inclusiv la persoana doamnei deputat”, scrie pe pagina de Facebook a Prodemo.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.