Cum ne vând liberalii pe câteva voturi. Moțiunea de cenzură ar putea sancționa intervenția românilor de la Valea Uzului

Cum ne vând liberalii pe câteva voturi. Moțiunea de cenzură ar putea sancționa intervenția românilor de la Valea Uzului

Cum ne vând liberalii pe câteva voturi. Moțiunea de cenzură ar putea sancționa intervenția românilor de la Valea Uzului

by June 12, 2019 0 comments

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi citită miercuri, de la ora 15,00, în Parlament, urmând ca dezbaterea acesteia să aibă loc marţi, 18 iunie, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. “Am picat de acord cu liderii de grup ca tot astăzi, la ora 15,00, să se citească moţiunea. Iar săptămâna viitoare, în ziua de marţi, după votul final, să fie votată şi moţiunea, să avem plen reunit. Am mai propus liderilor de grup, dacă tot facem plen reunit, să mergem şi pe componenţa comisiei validate de Biroul permanent reunit privind votul din diaspora, că până la sfârşitul sesiunii poate vom avea şi o lege votată”, a spus Ciolacu.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că Uniunea va avea o contribuție la textul moțiunii de cenzură primit de la reprezentanții PNL. „Am văzut textul, mi l-au trimis colegii din PNL, am avut niște sugestii. Am avut, marți, o întâlnire cu ei și dacă lucrurile nu se vor schimba atunci înseamnă că vom avea și noi o contribuție la acel text al moțiunii. Dacă rămâne așa, atunci vom semna și textul moțiunii și vom vota moțiunea de cenzură săptămâna viitoare. Decizia formală nu am luat-o, o vom lua prin vot în grupurile parlamentare reunite ale UDMR, înainte de moțiune, dar în principiu asta rămâne recomandarea mea, de a sancționa, politic, prin vot, Guvernul. Aici a contat ceea ce s-a întâmplat zilele trecute și, mai ales, joia trecută, când am văzut incapacitatea administrativă și politică a Guvernului de a opri anunte manifestații și prezențe în Valea Uzului. Este o sancțiune din partea noastră spre Guvern”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, contribuția UDMR la textul moțiunii de cenzură se referă la situația creată în Valea Uzului și legalitatea intervențiilor Primăriei Dărmănești.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.