În 2019 sportul a devenit activitatea principală pentru un stil de viață sănătos!

În 2019 sportul a devenit activitatea principală pentru un stil de viață sănătos!

În 2019 sportul a devenit activitatea principală pentru un stil de viață sănătos!

by June 18, 2019 0 comments

În ziua de astăzi, lumea a început să se preocupe din ce în ce mai mult de sănătate, în ciuda faptului că piața abundă de mâncare nesănătoasă, poluare și alți factori care disturbă buna funcționare a organismului nostru. Așa că fiecare dintre noi am început să ne preocupăm separat de un stil de viață sănătos atât prin alimentație, cât și prin intermediul sportului.

Conform ultimelor studii, se pare că sportul nu este doar o activitate care face bine fizic, ci, în același timp, luptă cu stresul, depresia sau cu tulburările de ordin psihologic. Sportul este o excelentă metodă de detoxifiere mentală, mult mai bună decât orice pastilă sau ban dat la psihoterapeut. Este nevoie doar de voință!

Calitatea încălțămintei este extrem de importantă în activitatea sportivă

Dacă îți place să ieși la jogging, practici tenis, fotbal sau orice alt sport care implică destul de multă alergare, trebuie să știi că adidașii pentru damă sunt extrem de importanți pentru a nu avea probleme cu picioarele. De exemplu, mulți alergători care au testat diverse perechi de adidași s-au plâns că au început să aibă probleme cu călcâiele, dureri insuportabile de talpă sau chiar deformarea piciorului. De aceea, este important să îți cumperi pantofi sport pentru damă de la firme mari, specializate în încălțăminte de acest tip. Până la urmă, prioritare sunt confortul și sănătatea proprie.

O oră de sport pe zi ține doctorul departe!

Este dovedit științific faptul că persoanele care fac sport sau mișcare regulat au un risc mult mai mic de a dezvolta boli. Asta pentru că, prin sport, organismul își regenerează celule, se oxigenează și are o imunitate extrem de bună, capabilă să facă față oricărui tip de virus. De multe ori, s-a constatat ca persoanele care ies la alergat chiar pe timp de iarnă, la temperaturi scăzute, nu răcesc, chiar dacă inspira aer rece sau sunt îmbrăcate mai subțire. Pe de altă parte un om letargic, comod, care iese din casă doar până la mașină și înapoi, va fi mult mai sensibil în fața bacteriilor și infecțiilor, tocmai de aceea și bolile se agață mai repede de el.

Este suficientă o oră de mișcare zilnic pentru ca și tonusul tău să fie unul bun, starea de spirit să fie una pozitivă iar creierul să funcționeze la parametri optimi.

Sportul întinerește!

Cine spune că a întinerit datorită sportului, mare dreptate a avut. Datorită procesului de regenerare a celulelor, corpul nostru se încarcă permanent de celule noi, tinere, în putere, care schimbă complet aspectul fiecăruia dintre noi. Te simți mai tânăr atât la trup, cât și la suflet. Sportul este un excelent antidot împotriva celulitei, vergeturilor, picioarelor grele, extrem de inestetice la persoanele trecute de 40-50 de ani. Cu toate acestea, întâlnim aceste probleme la persoane din ce în ce mai tinere, tocmai din cauza comodității și lipsei mișcării.

În concluzie, sportul este o armă de care fiecare dintre noi ar trebui să se folosească, deoarece nu aduce decât beneficii. Într-o lume dominată de probleme, stres, griji, supărări, o ora de sport vine ca o gură de aer și o evadare din cotidian, lucru care îți va schimba complet viața.

Photo: Shutterstock.com

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.