Liberalii, eliminați din PNL. Cui i-a lăsat Mircea Hava moștenire, primăria Alba Iulia

Liberalii, eliminați din PNL.  Cui i-a lăsat Mircea Hava moștenire,  primăria Alba Iulia

Liberalii, eliminați din PNL. Cui i-a lăsat Mircea Hava moștenire, primăria Alba Iulia

by June 19, 2019 0 comments

Unii primari și-au lăsat baltă comunitățile care i-au ales în această funcție și au fugit într-un loc călduț, pe mai mulți bani, la Bruxelles. Dar au ținut  să-și pună oamenii de încredere, care să le reprezinte interesele, la nivel local. Adică, și cu slănina în pod, și cu sufletul în rai. Un asemenea caz avem la Alba Iulia, unde Mircea Hava, ales europarlamentar pe listele PNL, a tras sforile în organizația județeană, pentru a-l urca pe ”tronul” lui, pe Paul Voicu, sluga perfectă, care să nu se îndepărteze de linia trasată de el. Rețeaua Hava trebuie să funcționeze în continuare. Numai că, modalitatea în care Hava a decis transferul de atribuții în PNL, nu este tocmai potrivit statutului partidului.  Astfel, Voicu a fost votat să preia interimatul la primăria Alba Iulia, în cadrul Biroului Permanent Județean, și nu în Biroul Județean Municipal.

Potrivit presei locale, au fost 31 de voturi pentru Voicu Paul și 3 voturi pentru Gabriel Pleșa. Votul a fost secret. Paul este un vechi colaborator al primarului și de aceea, acesta îl consideră potrivit pentru funcția de primar interimar la Alba Iulia, până la organizarea alegerilor locale. Trebuie precizat că Paul Voicu provine, ca și Hava din fostul PDL, așa că întreaga organizație liberală din județul Alba a fost pedelizată.  Procesul de pedelizare a fost desăvârșit prin această mișcare politică. Întreaga administrație locală, de la primărie până la conducerea Consiliului Județean se află pe mâna foștilor pedeliști, în frunte cu șeful CJ, Ion Dumitrel, în timp ce și parlamentarii așa ziși liberali din Alba, tot din acest partid provin. Singurul care poate fi numit liberal autentic este viceprimarul Gabriel Pleșa, trecut pe linie moartă.

Foarte interesat de moștenirea lui Hava s-a arătat și președintele Klaus Iohannis, care, acum o săptămână, cu ocazia unei vizite făcute la Alba Iulia, l-a întrebat pe europarlamentar cine va rămâne în locul său, la conducerea primăriei.

Iohannis către Hava: ”Dacă pleci, pe cine lași?”
”Dacă pleci la Bruxelles, cine rămâne interimar?”, l-a întrebat şeful statului pe Hava. ”Domnule preşedinte, ăla care trage, ăla care face, ăla în care am încredere că ştie. Nu pot să las, indiferent ce-or zice cineva… Rămâne până la alegerile la termen şi sper că o să câştige şi atunci. Nu sperăm, vrem”, a spus Hava referindu-se la Paul Voicu, pe care l-a și chemat imediat din spatele alaiului prezidențial pentru a-l prezenta președintelui.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<