O contracarare a falsificării istoriei. Proiect de lege pentru declararea Zilei Tratatului de la Trianon

O contracarare a falsificării istoriei. Proiect de lege pentru declararea Zilei Tratatului de la Trianon

O contracarare a falsificării istoriei. Proiect de lege pentru declararea Zilei Tratatului de la Trianon

by June 30, 2019 0 comments

Senatorii PSD Șerban Nicolae și Titus Corlățean au depus, în procedură de urgență, la Senat un proiect de lege care prevede ca data de 4 iunie să fie declarată Ziua Tratatului de la Trianon, în care autoritățile pot organiza sau desfășura manifestări și pot arbora drapelul României. Cei doi argumentează că Tratatul reprezintă unul dintre instrumentele juridice fundamentale care guvernează desfășurarea relațiilor bilaterale româno-ungare, iar în ”perioada recentă se înregistrează o serie de încercări de a impune o viziune distorsionată în ceea ce privește semnificația Tratatului”.

„Se declară ziua de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon. În scopul marcării Zilei Tratatului de la Trianon se organizează, la nivel național și local, manifestări cultural-educative și științifice consacrate conștientizării semnificației și importanței Tratatului de la Trianon. Autoritățile administrației publice centrale și locale pot sprijini material și logistic din bugetele proprii, organizarea și desfășurarea manifestărilor. Fondurile destinate organizării acestor evenimente pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetul autorităților și instituțiilor publice. Organizațiile neguvernamentale și reprezentanții societății civile pot sprijini manifestările organizate de către autoritățile administrației publice centrale și locale”, arată inițiatorii în proiectul de lege, potrivit Mediafax.
Conform sursei citate, Guvernul și autoritățile administrației publice centrale și locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi să fie arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.