Un procuror: Secția de anchetare a magistraților înseamnă vindecarea unor traume suferite de justiție

Un procuror: Secția de anchetare a magistraților înseamnă vindecarea unor traume suferite de justiție

Un procuror: Secția de anchetare a magistraților înseamnă vindecarea unor traume suferite de justiție

by June 18, 2019 0 comments

Sorin Iasinovschi, candidat pentru funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților, a spus la interviul de la CSM, că structura de parchet are drept misiune „vindecarea” unor traume suferite de magistrați deoarece, în trecut, „au existat derapaje” de la aplicarea legii, conform Mediafax.

„Această secție nu a fost înființată cu scopul de a pune pe cineva la zid, ci dimpotrivă, de a crea o protecție a magistraților împotriva valului de plângeri și sesizări care vin împotriva magistraților. Eu am avut în vedere misiunea pe care o are această secție. Dacă vă uitați la condițiile sau realitățile în ceea ce privește cercetarea magistratilor din ultimii 4 ani, vom constata că așa cum spune Inspecția Judiciară, au existat derapaje de la aplicarea normelor de drept în ceea ce privește cercetarea magistraților. Această secție va avea rolul de a repara ceea ce se mai poate repara în acest sens și de a garanta că acele derapaje nu vor mai exista în viitor”, a spus Sorin Iasinovschi, în interviul pentru șefia Secției de anchetare a magistraților.

Procurorul a mai precizat că au fost derapaje de la aplicarea normelor de drept ce au creat „o traumă asupra magistraților”: „Misiunea acestei secții este de a vindeca această traumă. Când spun traumă, nu spun întamplător”.
Și procurorul Adina Florea a susținut interviul în fața comisiei de concurs din CSM, iar Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat.
Interviul are loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.