Dezvoltarea ta profesională este importantă! Află cum să te perfecționezi în domeniul în care lucrezi

Dezvoltarea ta profesională este importantă! Află cum să te perfecționezi în domeniul în care lucrezi

Dezvoltarea ta profesională este importantă! Află cum să te perfecționezi în domeniul în care lucrezi

by August 14, 2019 0 comments

În momentul în care decizi să îți construiești o carieră solidă, simplul fapt că îți găsești un job în domeniu nu este suficient. De multe ori, cunoștințele dobândite în facultate reprezintă mai puțin de 50% din ceea ce ar trebui să știi, expriența și interacțiunea directă cu domeniul fiind esențiale pentru completarea bagajului de informații.

Pentru a te forma și a excela în domeniul în care profesezi, trebuie ca permanent să fii la curent cu noutățile din industrie. Iar acest lucru se poate realiza doar printr-o atenție sporită asupra procesului de dezvoltare profesională. 

Iată cum poți reuși să te realizezi pe plan profesional:

  1.     Urmează cursuri de perfecționare

Cursurile sunt extrem de utile atunci când vrei să afli mai multe despre domeniul tău. De exemplu, dacă lucrezi în industria de resurse umane trebuie să fii permanent la curent cu ultimele modificări ale legislațiilor. Dacă angajatorul tău nu vrea să apeleze la o firmă de consultanță resurse umane și are încredere în tine, trebuie să ai grijă să fii permanent la curent, așa că o informare suplimentară este necesară. Dacă lucrezi în domeniul IT sau în cel al finanțelor, există o mulțime de  workshop-uri și conferințele pe teme de interes pentru tine.

  1.     Integrează-te în comunități din același domeniu cu care să poți face schimburi de informații

În era online-ului, există o mulțime de comunități nișate pe domenii specifice. În cazul în care ai nevoie de o informație, persoanele din această comunitate îți pot sări în ajutor imediat și în acest fel acest schimb permanent de informații te ține tot timpul la curent cu noutățile din domeniul tău. E o ocazie bună să cunoști oameni cu aceleași interese ca și tine, cu aceeași activitate, lucru care te poate ajuta să îți îmbunătățești atât abilitățile profesionale, cât și pe cele interpersonale.

  1.     Solicită la job programe de dezvoltare pentru angajați

În strategiile multor companii, interesul pentru angajați este unul extrem de mare. De aceea, ele alocă bugete importante pentru a-și trimite angajații la diverse evenimente, cursuri și conferințe. Dezvoltarea profesională a angajatului este un win-win atât pentru el, cât și pentru angajator, deoarece succesul unei companii depinde, în primul rând, de performanța angajaților. Important este ca niciodată să nu simți că te plafonezi la locul de muncă, deoarece acest lucru poate însemna că bați pasul pe loc fără să evoluezi din niciun punct de vedere. Cere, așadar, angajatorului tău să te trimită la cursuri pentru a-ți îmbunătăți performanțele.

În concluzie, este extrem de important să nu lași timpul să treacă pe lângă tine fără să profiți de multiplele posibilități și ocazii în care să te poți dezvolta. Există oameni care consideră că dacă au un job care le aduce un venit lunar este suficient, însă dacă vrei să evoluezi și să ajungi la un statut mai înalt, este extrem de important ce reușești să acumulezi și să îmbunătățești la tine în fiecare zi. Doar în acest fel te poți considera un om realizat.

Photo: Shutterstock.com 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.