I s-a urcat la cap! Donald Trump, lauda de sine: Eu sunt Alesul

I s-a urcat la cap! Donald Trump, lauda de sine: Eu sunt Alesul

I s-a urcat la cap! Donald Trump, lauda de sine: Eu sunt Alesul

by August 22, 2019 0 comments

Președintele SUA Donald Trump a depășit miercuri o limită a declarațiilor absurde și bizare pe care nici chiar el nu părea capabil să o atingă. În doar 24 de ore, liderul de la Casa Albă a lansat o serie de declarații antisemite, a atacat Danemarca deoarece nu vrea să îi vândă Groenlanda, apoi a terminat apoteotic comparându-se cu Mesia și anunțând că el este ”cel ales”.

Seria de declarații care au șocat opinia publică din SUA, Israel și din toate colțurile lumii a început cu un atac la adresa evreilor americani care nu îl votează.

Trump i-a catalogat pe aceștia drept needucați sau neloiali. ”Neloialitatea” evreilor față de autoritățile statului în care trăiesc a fost de-alungul timpului o teză antisemită clasică, așa că declarația a fost taxată rapid de opinia publică, inclusiv de voci din Israel.
Dar președintele nu a rămas dator. Citând laudele pe care i le-a adus un personaj bizar, Wayne Allyn Root, cunoscut ca un autor de teorii ale conspirației, Trump a scris pe Twitter că este cel mai bun președinte pentru poporul evreu și pentru Israel.
”Evreii din Israel îl iubesc ca pe Regele Israelului. Îl iubesc ca pe a doua venire a lui Hristos”, a scris Trump, vorbind evident despre el.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<