TOP 3 lucruri pe care trebuie să le știi dacă urmează să devii mămică

TOP 3 lucruri pe care trebuie să le știi dacă urmează să devii mămică

TOP 3 lucruri pe care trebuie să le știi dacă urmează să devii mămică

by August 3, 2019 0 comments

Sarcina este cea mai frumoasă perioada a vieții oricărei femei. În aceste 9 luni experimentezi stări de spirit pe care nu le-ai mai avut înainte, înveți să îți asculți corpul, să îi dai o importanță mai mare ca oricând și, de asemenea, te bucuri de faptul că porți în pântece o ființă care urmează să fie centrul universului tău.

 

Ei bine, multe viitoare mămici sunt prinse pe picior greșit de avalanșa de informații care vine odată cu aflarea veștii că vor aduce pe lume un copil. Unele se pot simți speriate sau copleșite, pot intra în panică la gândul că poate nu vor fi suficient de bune în creșterea și îngrijirea copilului, însă dacă experimentezi genul acesta de trăiri, trebuie să stai liniștită. Nimeni nu se naște învățat, cel mai important este să fii deschisă la cunoaștere, la cât mai multă informație și să privești lucrurile cu optimism.

 

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de naștere:

 

  1.     Sănătatea bebelușului este primordială

 

Atât în timpul sarcinii, cât și după naștere, trebuie să ai grijă ca bebelușul tău să se dezvolte normal și să fie sănătos. În timpul sarcinii, trebuie să te alimentezi corect și să îi oferi copilului toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase. Renunța la gândurile legate de îngrășare și în niciun caz nu apela la diete în timpul sarcinii, deoarece îi vei face rău celui mic. De asemenea, puține femei știu despre importanța recoltării de celule stem după naștere, aceste celule care sunt o adevărată minune în zilele noastre. Chiar dacă este mai costisitoare, această procedură îi poate salva viața micuțului tău în caz de nevoie, așadar, nu e de evitat.

 

  1.     Învață să ai calm și răbdare

 

Pentru multe proaspăt mămici după naștere urmează o perioadă destul de dificilă, cu nopți nedormite, stres, agitație și în cele mai multe cazuri și depresie post-natală. Este extrem de important să ai pe cineva lângă tine în astfel de momente și să îți controlezi pe cât posibil stările negative. De ce? Ai fi uimită să afli cât de ușor îi poți transmite bebelușului impulsuri negative, ca urmare acesta va fi agitat și va plânge mult fără să știi de ce. De fapt, el doar e încărcat cu energia negativă pe care tu i-o transmiți. Încearcă să îți găsești calmul, blândețea și zâmbetul, iar lucrurile vor evolua pozitiv.

 

  1.     Bucură-te de perioada asta!

 

Vei aduce pe lume o ființă, deci ce poate fi mai frumos de atât? Cu această experiență nu te vei mai întâlni, cel puțin nu prea curând, așa că bucură-te din suflet de ea! Cumpără-i celui mic hainuțe, jucării, biberoane, tot ce crezi că te-ar ajuta să te încarci cu energie și fericire. În curând veți fi 2!

 

Așadar, pentru toate viitoarele mămici perioada sarcinii și mai ales stresul legat de naștere le poate umbri toate sentimentele pozitive pe care le pot trăi. Cu toate acestea, nimic nu este de speriat! Trebuie doar să citești cât mai mult, să asculți experiențele altora și să lași lucrurile să se întâmple natural!

 

Photo: Shutterstock.com 

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.